Oscarsson och barnpanelen tillbaka

Politiker, barnpanel och Marcusarna Oscarsson och Hansson bjöd på en trivsam och lärorik politisk debatt på Landskrona teater för fyra år sedan. I augusti är det dags igen!
Det var en minst sagt hektisk augustidag för stadens politiker för fyra år sedan. Såväl SVT som TV4 och Radio Malmöhus var i Landskrona för att ta pulsen på lokalpolitiken. Den längsta och kanske mest intressanta debatten hölls dock på kvällen då barn och unga ställde frågor till politikerna med hjälp av den politiske experten Marcus Oscarsson från TV4. Nu står det klart att succén upprepas. Åtminstone den givande kvällsaktiviteten.

  Det var fantastiskt kul att se den fina stämningen både bland politikerna och ungdomarna. Politikerna fick svara på många intressanta och lokalt förankrade frågor från barnen och att intresset var stort i den fullsatta teatersalongen märktes inte minst på publikens applåder och hejarop. Det var en mycket positiv kväll där allmänheten fick komma nära politikerna och även publiken fick möjlighet att ställa frågor. Cityidrotts initiativ är ett perfekt exempel på vad Sverige behöver mer av och kvällen var så givande att vi hade kunnat hålla på hela natten, sa den politisk kommentatorn Marcus Oscarsson när han för fyra år sedan gästade Landskrona teater som moderator för en paneldebatt bestående av barn som frågade ut stadens då ledande politiker.

Nu står det klart att succén upprepas. Den 25 augusti kommer barnpanelen bestående av barn från hela Landskrona att åter ställa kommunpolitikerna mot väggen med frågor om Landskrona.
– Eventet livesänds och det kommer även släppas en del fribiljetter till de som är förstaårsväljare samt personer boendes i områden med lågt valdeltagande. För vem är bättre att förklara politik än självaste Marcus Oscarsson, säger initiativtagaren Daniel Glanz Persson på Cityidrott.

TV4:s politiske expert Marcus Oscarsson kommer med hjälp av en lokal barnpanel att ställa Landskronas kommunpolitiker mot väggen. – Vilken glass är godast Fatmir? – Hur mycket kan du trixa till Torkild? – Vilken är den största krabban du fångat Stefan?
Till arkivet