Ukrainahjälp från konstnärsförening

Som traditionen bjöd så arrangerade Konstrundan Nordvästra Skåne sin samlingsutställning på konsthallen i Landskrona. Många besökare som dessutom passade på att köpa en lott gästade. Nu har arrangörsföreningen NVSK skänkt intäkterna från lotteriet till Ukrainahjälpen. Arkivbild.
Nordvästra Skånes Konstnärsförening, NVSK, arrangerade ett konstlotteri i samband med årets konstrunda. Nu har intäkterna summerats och en rejäl slant kan skickas vidare till till Ukraina genom Svenska Röda Korset.

Konstrundan i Nordvästra Skåne 2022 gick efter pandemiåren över all förväntan såväl besöksmässigt som ekonomiskt. Drygt 5000 betalande besökare på vår samlingsutställning i Landskrona konsthall och ett stort antal besökare ute hos våra 116 utställande konstnärer.

Detta vill föreningen premiera genom att solidarisera sig med många andra föreningar och företag som skänker pengar och förnödenheter till Ukraina.
– Vi arrangerade ett lotteri till stöd för Ukraina som gav ett brutto på 28 000 kr. Dessa pengar skänker vi oavkortat till Ukrainahjälpen via Röda Korset, meddelar styrelsen för Nordvästra Skånes Konstnärsförening i ett pressmeddelande på tisdagen.

Till arkivet