Skateboard SM i Häljarp!!

På Hällpark i Häljarp arrangeras till helgen SM i Park/Bowl. Foto: Privat.
Håll i kepsen. På lördag blir det drag på Hällpark. Då kommer nämligen Sveriges bästa skateboardåkare samlas i Häljarp för att avgöra svenska mästerskapen i Park/Bowl.

Skateboard SM i Häljarp –  det måste nästan följas av dubbla utropstecken!!
Men inte desto mindre avgörs klasserna Junior, Senior, Dam och Masters under lördagen i byn.
Vill man uppleva Sveriges skateboardelit samlad på en plats, tillsammans med härlig stämning, go musik och massa adrenalin så kom till Hällpark i Häljarp denna dag, hälsar Johan Rydén, ordförande i arrangerande Häljarps skateförening.

Häljarp skateförening startades 2017 av några få brinnande eldsjälar och har tillsammans med kommunen och andra sponsorer lyckats bygga en skateboardpark som håller internationell tävlingsklass och detta  i en liten skånsk by. Att det nu dessutom arrangeras SM tävlingar på banan får anses vara en enorm bedrift.
–  Varmt välkommen till Häljarp  på lördag. Mästarna koras klockan 13 – 18, säger Johan Rydén och uppmanar besökare att ta sig till tävlingen med buss, tåg eller cykel, då det är begränsat med parkeringsplatser.

Skulle det mot förmodan bli dåligt väder så har föreningen satt söndagen som en backup-dag.

Johan Rydén är en av eldsjälarna bakom Hällpark. Här testar han banan. Foto: Privat.
Till arkivet