Våldsutsatta kvinnor ställer ut konst

Ett samlingsverk som visar de fjorton kvinnornas tavlor, skänktes av konstnärerna samt författaren Maria Andersson och riksförbundet Unizons ordförande Olga Persson till Justitieutskottets ordförande i Riksdagen, Fredrik Lundh Sammeli (S). Foto: Pressbild
I boken, Mellan Väggarna, skriven av författaren Maria Andersson, berättar våldsutsatta kvinnor med skyddad identitet om övergrepp och hur de har fått sina liv förstörda i våldsamma relationer. Kvinnorna fick också innan boken släpptes måla ut sina känslor och nu kommer 14 verk att ställas ut på Källargalleriet i Bäckviken på Ven den 14 och 15 maj.

Konstnären Maria Alloh tog emot åtta kvinnor i sin ateljé i Tidaholm.
– Det som dessa kvinnor utsatts för vet inga gränser. Det är ohyggliga historier de har att berätta. Därför var det självklart att ställa upp och berätta om hur man målar ut sina känslor genom så kallad Vedic Art, säger Maria Alloh.

Sammanlagt är det 14 kvinnor som målat tavlor som nu turnerar runt i landet.
– Det rör sig om sex utställningar totalt och allt vi säljer, såväl originalverk som printar och annat går oavkortat till kvinnorna själva, säger Maria Alloh.

Och till helgen kommer tavlorna att visas på Källargalleriet i Bäckviken på Ven.
– Jag känner Maria Alloh och tackade ja direkt när hon frågade om vi ville sponsra med våra lokaler på Ven, säger Ninna Mandin som driver Källargalleriet tillsammans med sin man Kristian.
– Det ligger bara en minuts promenad från Venbåten, precis till vänster om backen, informerar Ninna Mandin.

Utställningen äger rum klockan 10.30-16.30 lördagen den 14 och söndagen den 15 maj.

Till arkivet