Fullt hus och fullt ös på Jazzhouse

Papa Pider Jazzband drog fullt hus på Jazzhouse Landskrona. Foto: Privat.
Vårens sista picknickjazz på Jazzhouse Landskrona i fredags, med välkända Göteborgsbandet Papa Piders Jazzband, fyllde lokalen till allra sista plats med dansanta jazzdiggare och glad svängig revival jazz.

– Det var hög stämning redan från början när bandet rev av kvällens första låt, konstaterar Jazzhouse ordförande Benny Jönsson.
– Det gläder oss att se så många nya medlemmar som upptäckt och uppskattar vårt musikutbud från de gyllene åren 1920-, 30- och 40-talen då jazzen utvecklades i USA. Vi uppskattar speciellt att vi också får dansanta besökare från jazzklubbarna i grannstäderna att komma till våra arrangemang, fortsätter Benny Jönsson.

Även bandets medlemmar uttryckte sin uppskattning att spela för en glad dansant publik.
– Nu känns inte resan tillbaka till Göteborg så lång, sa bandledaren Pider Åvall när de packade ihop instrumenten efter en intensiv jazzkväll.

Jazzhouse, som har målsättningen att främja jazzintresset i Landskrona med omnejd, presenterade också under kvällen höstens inbokade jazzkvällar med omväxlande tradjazz, dixie, swing och storbandsmusik. Innan hösten erbjuds det både Afternoon Jazz i bistromiljö och Jazzkryssning på sundet tillsammans med Öresund Cruise Line.
Så Jazzhouse håller verkligen jazzen levande i Landskrona, avslutar Benny Jönsson

Till arkivet