Tufft SM för hemmaåkarna

Under påskhelgen avgjordes SM tävlingar i motocross i Saxtorp.
Under påskhelgen avgjordes deltävling 1 och 2 i SM-motocross på Saxtorpsbanan inför välfyllda publikplatser. De taggade hemmaåkarna fick tråkigt nog vara med om tumultartade scener.

– Som vanligt hade vi tur med vädret och vi hade cirka 3500 besökare som ville kolla på ett motocross SM ute på en snart 100-årig gammal motorbana, säger Anders Hansson från Landskrona Motorklubb.

På lördagen tävlade hemmaåkarna Lucas Johnson och Emil Björk i 125cc U17 klassen.

Lucas körde bra och hamnade på sjätte plats och 29 poäng. Emil hade lite otur och vurpade så han fick bara kört ett heat och slutade på 35:e plats. Vann gjorde Linus Persson Veinge MCK, berättar Anders Hansson.

I MX 2 återfanns Max Pålsson.
– Han körde riktigt bra och på sitt tidskval hade han den snabbaste tiden. I heat 1 låg han trea men körde upp sig till förstaplatsen men tyvärr hoppade axeln ur led och han gick omkull och fick bryta.  Här vann Ken Bengtsson Getinge MK.

På söndagen var det åter dags Lucas Johnson i 125cc U17.
– Heat 1 gick bra men i heat 2 blev crossen så varm att den började brinna. Trots detta lyckades han placera sig som elva totalt på söndagen. Vann gjorde Laban Alm Uppsala MK, säger Anders Hansson.

– Helgen var tuff fysiskt men klubben gjorde ett bra jobb med banan. Uppladdning kanske inte var den bästa då jag bara har 17 timmar i kroppen sen min olycka förra sommaren. Men det blev en vecka i Belgien och några träningar här innan, säger Lucas Johnson som trots branden ser ljust på säsongen.

– Som det ser ut nu blir de hel SM-säsong. Hoppas på EM i Lommel och Uddevalla. Sen serien för Landskrona.

I MX2 fick Max Pålsson stå över på grund av den olyckliga skadan. Här vann Albin Gerhardsson Hallsbergs MK.
– Helgen började helt perfekt med snabbaste tid på kvalet och jag ledde första finalen tyvärr gick min axel ur led. Det var  inget jag kunde påverka. Efter det tog min helg slut. Väldigt tråkigt. Jag såg verkligen fram emot att visa alla på hemmaplan nu när jag äntligen hittat formen, men tyvärr hände detta. Jag är osäker på när jag kommer tillbaka, säger Max Pålsson vars plan för i år har varit att köra EMX 250 och tyska ADAC youngster cup. Nu hoppas vi talangen kryar på sig och att axeln ska läka på bästa sätt. 

I MX 1 klassen vann Alvin Östlund Woxnadalens MK både lördag och söndag.

Starten har gått. Foto: Anders Hansson.
Max Pålsson ( i rött) visade strålande form fram till skadan tvingade honom av crossen. Foto: Anders Hansson.
Lucas Johnson körde crossen varm. För varm. Foto: Anders Hansson.
Till arkivet