15-årig Kronantalang i U19-landslaget

Emilia Saxne. Foto: Per Eliasson
I helgen är Sveriges DU19-landslag i Kroatien och spelar EM-kval. Med i truppen finns Kronans jättetalang Emilia Saxne, 15 år. Det är första gången Emilia Saxne representerar Sverige i volleyboll men den minnesgode kommer ihåg att hon i september 20021 representerade Sverige i U18 EM i beachvolleyboll, hennes andra sport, där hon också tillhör de allra bästa ungdomarna i landet.

Emilia Saxne har en stark säsong bakom sig där hon, trots sin unga ålder, varit en nyckelspelare i Kronans A-lag som gjorde sin bästa säsong någonsin när man slutade på andra plats i näst högsta serien. Emilia Saxne är en spektakulär spelare som hoppar högt, slår stenhårt och har en väldigt välutvecklad spelförståelse. Nästa säsong satsar hon vidare på både volleyboll och beachvolleyboll på Riksidrottsgymnasiet i Falköping.

Kvalet börjar fredag kväll klockan 20:00 och sänds på Youtube, länk kommer att presenteras på Kronan VBKs Facebook-sida.  För motståndet står Norge och Kroatien. Vid två vinster är laget klara för EM som spelas i Skopje, Nord Makedonien, i september. Vid en vinst och en förlust finns det chans att ta sig vidare till kvalomgång 3 som spelas i sommar. Vid två förluster är EM-äventyret över. Kroatien är favoriter i gruppen.

Till arkivet