Två isbanor och stor bassäng planeras

Förra veckan skrev vi om en ombyggnad av läktarna vid Idrottsplatsens A-plan. Idag kan vi avslöja att det med all säkerhet kommer att byggas minst en Ishall på den nuvarande parkeringen och att en 50-metersbassäng kommer att byggas i en förlängning av nuvarande Karlslundsbadet.

Det var i början av förra veckan som Landskrona stad presenterade en illustrationsplan över hela idrottsplatsområdet samt Karlslundsparken. På denna syns såväl utbyggnaden av badet och den byggnad som ska uppföras på de nuvarande parkeringsplatsen.
– Det är bara en ritning som ligger till grund för den detaljplan som ska spikas. Därefter tas beslut om vad som kommer att ligga var, säger Johan Nilsson, stadsbyggnadsförvaltningschef på Landskrona stad.

Enligt en källa med god insyn så är det dock klart att det blir en ishall på parkeringsplatsen och en bassäng i förlängningen av badet.
– Det finns två viljor i den grupp som utreder allt. Den ena vill ha en stor och en mindre isbana i byggnaden som kommer att byggas på dagens parkering. Sedan är det en bassäng som ska byggas i den del som man ser till höger om det nuvarande Karlslundsbadet på illustrationsplanen. Det handlar om pengar, säger källan.

Tanken är sedan att det ska bli parkering på den yta som idag står oanvänd öster om dagens parkering.
– Det är ingen hemlighet. Det kommer att bli ett flertal parkeringar. Förutom den du nämner så kommer en att ligga intill den nuvarande ishallen där det idag är en utomhusbana och denna kommer att nås norrifrån, från Hjalmar Brantings väg. Den parkering som idag ligger mellan ridhuset och ishallen kommer också att repareras och tas i bruk. En hel del parkeringsplatser kommer också att byggas på det område som ligger i nordöst, säger Johan Nilsson och syftar till ett område som tidigare bland annat bestod av en hundkapplösningsbana.

Förändringar kommer även att ske på den gata som ligger mellan Idrottshallen och Karlslundsparken.
– Det kommer att bli en gata och sedan parkeringsplatser på den andra. Målet är att de som kommer till IP ska kunna komma till och köra ifrån på olika vägar. Allt för att undvika det kaos som råder idag.

Mitt på idrottsplatsen är en stor oval ring inritad, där dagens B-plan ligger.
– Vi kommer att satsa stort på spontanidrotten, alltså den som inte är organiserad i föreningsform. Och denna yta är tänkt att bli central. Föreningar finns även på att bygga en liten scen där. Den kan vara bra till mycket, exempelvis om Friskis  & Svettis vill köra pass, säger Christian Dahl, ansvarig för hela ombyggnaden av området.

Torkild Strandberg (L) är kommunstyrelsens ordförande och han lovar, med reservation föroförutsedda händelser, att alla planer ska presenteras innan midsommar.

Till arkivet