Succéavslutning för tyngdlyftare

gkj Foto: Marie Brodin
Det var ett glatt gäng som avslutade säsongen 2021 för Landskrona Atletklubb.
Foto: Marie Brodin

Landskrona Atletklubb kan blicka tillbaka på en mycket bra avslutning på 2021. Årets sista tävling var en kombination av U14 DM och en jultävling. Och det var många lokala lyftare som lyckades bra. Ett flertal personbästa sattes.

Årets sista tävling för Landskronas atleter blev ett U14 DM kombinerat med en Jultävling och vilket avslut det blev sen.
– Lyftarna var taggade till tusen för att få gå upp på flaket och få visa upp sin styrka och teknik som de slipat på under hela hösten. ”Persklockan” ringde för fullt och glädjen var stor både för våra yngre som för våra äldre deltagare, för vem blir inte glad över att sätta nya personbästa, säger Marie Brodin, ordförande Landskrona AK.

Följande fyra lyftare tävlade på U14 DM. Eric Csurolyai, Viktor Viktor Kirkegaard Svalenberg, Bianca Bianca Wasberger och Otto Ivarsson och de lyfte alla fyra med stor glädje, styrka och nya fina personbästa.
– Bianca tog mod till sig och lyssnade på sin coach Hanna och bad om att få 30 kilo på stången till sin sista stöt och visst hade coachen rätt, Bianca satt den klockrent och därmed var ett nytt personbästa satt, berättar Marie Brodin och fortsätter
– Viktor gjorde sin första tävling och visst var det lite nervöst att gå upp på flaket men med stort mod och beslutsamhet gick han upp och fick med sig 15 kilo i ryck och 24 kilo i stöt.

– Otto var riktigt på hugget och det var en beslutsam kille som klev upp på flaket. Han fick med sig 26 kilo i ryck och 29 kilo i stöt. Sen har vi våran minsting Eric som med sina superkrafter var extra modig när han för första gången klev upp på tävlingsflaket. Han klarade sex lyft med 10 kilo i ryck och 12 kilo i stöt, imponerande på en första tävling, berömmer Marie Brodin.

Noterbart är att Emilia Alexandersson och Elisa Donnerhag tävlade på JSM tidigare i december och deras resultat räknades också med i U-14 DM.

De äldre lyftarna som tävlade gjorde detta i jultävlingen och även här gjordes många bra lyft.
– Alvin Broman imponerade i vanlig ordning på flaket och tog personbästa i ryck med 126 kilo på stången och tog tangerat rekord på 150 kilo i stöt, informerar Marie Brodin.

Här är placeringarna i UDM 14

Flickor
Klass 45 kilo
1. Bianca Wasberger, 22 – 30 = 52

Klass 49 kilo
1. Emilia Alexandersson, 21 – 36 = 57

Klass 55 kilo
1. Elisa Donnerhag, 47 – 56 = 103

Pojkar
Klass 49 kilo
2. Eric Csurolyai, 10 – 12 = 22

Klass 55 kilo
2. Viktor Kirkegaard Svalenberg, 15 – 24 = 39

Klass 73 kilo
2. Otto Ivarsson, 26 – 29 = 55

Bianca Wasberger satte personbästa på 30 kilo i stöt.
Foto: Marie Brodin
Otto Ivarsson fick med sig 26 kilo i ryck och 29 kilo i stöt.
Foto: Marie Brodin
Alvin Broman rycker 126 kilo vilket innebar nytt personbästa.
Foto: Marie Brodin

Till arkivet