Polisen: Inget brott bakom 31-åriga kvinnans död

Här hittades den 31-åriga kvinnan som varit försvunnen sedan den 23 december. Foto: Google maps
Här hittades den 31-åriga kvinnan som varit försvunnen sedan den 23 december.
Foto: Google maps

Idag kom svaret från polisens tekniska undersökning samt besked från den rättsmedicinska undersökning som genomförts på den 31-åriga kvinnan som den 4 januari hittades omkommen intill järnvägsspåret strax norr om stationen i Landskrona. Svaren pekar mot att kvinnan inte utsatts för brott.

Den 31-årig kvinnan blev anmäld försvunnen av anhörig dagen innan julafton efter att hon inte setts till eller hörts av. Senaste observation av kvinnan gjordes på Föreningsgatan i Landskrona tidig morgon 23 december 2021.
Ett stort pådrag inleddes såväl av polis och frivilliga och på eftermiddagen den 4 januari anträffades kvinnan avliden i anslutning till spårområdet strax norr om Landskrona station. Kroppen skickades till Rättsmedicinska avdelningen för att etablera dödsorsak och vid fyndplatsen gjordes en omfattande teknisk undersökning.
– Vi har idag fått svar från Rättsmedicinska avdelningen, och den tillsammans med den tekniska undersökningen av platsen samt vår förundersökning som pågått sedan den 23 december har lett till att jag drar slutsatsen att inget brott ligger bakom dödsfallet, säger kommissarie Kent Persson vid Grova Brott i Helsingborg.

Med anledning av detta omrubriceras ärendet till ”Dödsfall utan misstanke om brott” och förundersökningen läggs ned. Anhöriga till kvinnan har underrättats.

Polisen nordvästra Skåne har inga ytterligare kommentarer än ovanstående att göra i ärendet.

Läs mer:

Till arkivet