Moderaterna formerar ett nytt lag

Moderaternas "topp tre" inför kommunfullmäktigevalet nästa år är Carina Zachau, Annika Segerlund och Torbjörn Brorsson.
Inför valet 2022 kandiderar 23 landskronabor på den moderata kommunfullmäktigelistan. Provval genomfördes tidigare under hösten. På torsdagskvällens digitala nomineringsstämma beslutade föreningen om rangordningen på valsedeln. En del nya namn finns med på listan.

Inför valet 2022 kandiderar 23 landskronabor på den moderata kommunfullmäktigelistan. Provval genomfördes tidigare under hösten. På torsdagskvällens digitala nomineringsstämma beslutade föreningen om rangordningen på valsedeln. En del nya namn finns med på listan.Överst på listan hamnade kommunalrådet Torbjörn Brorsson som följs av föreningens ordförande Annika Segerlund och regionrådet Carina Zachau. Detta är således Landskronamoderaternas kandidater som toppar listan när det är dags att gå till val i september.
– Nomineringskommittén har noga övervägt provvalsresultatet i förhållande till det intryck kommittén fått vid personliga samtal med och resonemang om både enskilda kandidater och laget som helhet, säger Ulrika Dakouri, sammankallande för nomineringskommittén.

– Vi har ett väldigt starkt lag inför valet, vilket är tydligt då våra toppnamn har tunga uppdrag idag och även kandiderar till regionfullmäktige respektive riksdagen. Kandidaterna representerar olika kunskaps- och intresseområden, vilket är viktigt för helheten.

Siktar på nya mandat i fullmäktige
Annika Segerlund hoppas nu att Landskronamoderaterna ska ta igen en del av de mandat man tappat i fullmäktige.
– Vi har arbetat hårt under mandatperioden både i politiken och i föreningen och tar nu sikte på en kraftfull återväxt i kommunfullmäktige, säger hon.

Noterbart är att venbon Carina Zachau dessutom kommer att stå överst på valsedeln till regionfullmäktige och Annika Segerlund står på plats nummer fyra på valsedeln till riksdagen, vilket beslutades på Moderaternas nomineringsstämmor i Malmö 27/11.

Valsedeln i september ser ut enligt följande:
1. Torbjörn Brorsson
2. Annika Segerlund
3. Carina Zachau
4. Peder Alberoth
5. Martina Roslund
6. Sven Persson
7. Ulf Carlsson
8. Hans Raita
9. Agnetha Linné
10. Kenneth Görtz
11. Simon Barter
12. Andrea Wramfelt
13. Johan Sten
14. Staffan Blonde
15. Karl-Johan Bergstrand
16. Pelle Persson
17. Stefan Lindbäck
18. Ingrid Jerlsten
19. Birgitta Persson
20. Emil Tingström
21. Ewa Löfvendahl
22. Jan-Åke Lindström
23. Anders Persson

Landskronamoderaterna har idag fyra mandat i Landskronas kommunfullmäktige och ingår tillsammans med Liberalerna och Miljöpartiet i den styrande Treklövern. Den moderata partiföreningen leds av ordförande Annika Segerlund och det löpande politiska arbetet drivs av kommunalrådet Torbjörn Brorsson.

Till arkivet