Annons

Vincent tävlar för Sverige i junior-VM

Vincent Weidmar åker till Barcelona nästa vecka för att deltaga i junior-VM i boule.

Om du tror att boule är en sport för pensionärer så tror du fel. I West Wind IK som har sina hemmabanor på Puls Arena delar gamla som unga på grusplanerna. Och en av de mest framgångsrika är 13-årige Vincent Weidmar. Han går från klarhet till klarhet och nästa vecka reser han till Barcelona för att vara med i junior-VM.

Annons
 

Landskrona Direkt träffar honom under ett träningspass.
– Eftersom jag just fyllt 13 år så får jag nu spela utomlands. Det ska bli jättekul. Tävlingen avgörs den 12-14 november, säger han och det går inte att ta fel på talangens entusiasm.

På West Wind IK är man av naturliga skäl stolta över att Vincent Weidmar nu ska tävla i junior-VM.
– Det är faktiskt vår första landslagsspelare, alla kategorier, säger Matti Toivonen, kassör i klubben.
– Det ska bli kul att följa honom. Och förhoppningsvis så kommer hans framgångar att locka fler till att prova på sporten.

När Landskrona Direkt hälsar på är ett tiotal spelare på plats. Gamla som unga.
– Vi har uppskattningsvis 15 unga och 35 vuxna som spelar regelbundet. Men vi ser fram emot att växa igen. Vi tappade en hel del under coronan då vi inte kunde ha öppet. Men sakta men säkert börjar spelarna hitta tillbaka.

SM-guld som 13-åring
Vincent Weidmar började spela boule när han var sex år och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Bland annat så tog han SM-guld för miniorer tillsammans med lagkamraterna Andi Gjomakaj och storebror Caspian Weidmar.

Vad är det då som är roligast med boule?
– Det är skytte, det vill säga när man kastar sitt klot och skjuter bort en motståndare. Det är lite av min specialitet, säger Vincent Weidmar och skrattar.

De flesta av hans klasskamrater i sjuan på Kunskapsskolan håller på med helt andra sporter.
– Många spelar fotboll och annat men de tycker det är kul att det går bra för mig. Det är flera som följer mig, säger 13-åringen.

De flesta associerar till Frankrike när de tänker på boule och det är också där världens bästa spelare och ligor finns. Man kan till och med bli proffs. Men något favoritlag att spela i har inte Vincent Weidmar.
– Nej, jag ska ha ett eget lag när jag blir proffs.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser