Annons

Tung randig förlust på IP

Det var en mycket dämpad Billy Magnusson som mötte pressen efter storförlusten mot Öster på tisdagskvällen.

Uppdaterad 22.13

Det ska till ett mirakel om BoIS på något vis ska lyckas knipa kvalplatsen till Allsvenskan. Detta står klart efter att laget förlorat med hela 1-4 mot Öster på IP. Segern var odiskutabel även om BoIS hade en del bra chanser att göra fler mål. Dagens glädjeämne var publiksiffran som landade på 3522.

Annons
 

Det var en match med flera ansikten. Första halvan av första halvlek var direkt dålig. Robin Hofsö fick dock ett friläge efter att Linus Olsson nickpassat men bollen smet över målet. En viss optimism spred sig på läktaren efter att Jacob Blixt provat skottlyckan men Mathias Nilsson i Östermålet räddade vackert.

Istället var det Öster som tog ledningen efter 34 minuters spel. Målet kom efter att BoIS mittbackar hamnat på efterkälken efter ett inlägg från gästernas högerkant, ett inlägg som Emil Engqvist enkelt kunde styra i mål.

Under resten av halvleken skapade båda lagen skapligt många chanser och spelet böljade fram och tillbaka. Men skärpan i avsluten från båda lagen saknades.

BoIS började andra halvlek bra men snart smög det sig in nerver. Enkla felpass avlöste varandra och stressen ökade i det randiga lägret. Inte ens ett trippelbyte efter en timmes spel hjälpte. I minut 67 fick Alex Thor Hauksson på ett kanonskott som borrade sig upp i Amr Kaddouras högra kryss och fyra minuter senare styrde Philip Andersson in bollen i eget mål.

Att Viktor Ekblom reducerade till 1-3 i den 78 minuten spelade inte någon roll. Det krampaktiga BoIS-spelet fortsatte och  med sju minuter kvar av ordinarie tid kunde gästerna väggspela sig fram till målet och Tatu Varmanen kunde enkelt sätta spiken i kistan.

Det var en mycket dämpad Billy Magnusson som mötte pressen efter matchen.
– Det är bara att säga grattis. Öster vinner rättvist. Vi ser energilösa ut och vi släpper till väldigt enkla mål idag, säger tränaren.
– Jag försökte med ett trippelbyte men det hjälpte inte. Det såg lika dant ut efter som innan bytet.

Billy Magnusson inser att en kvalplats till Allsvenskan är svår att nå.
– Det är meningslöst att prata om allsvenskan efter dagens match. Nu gäller det istället att avsluta serien snyggt. Vi har tre matcher kvar och vi ska göra allt för att avsluta med flaggan i topp.

Visst kan optimisten räkna fram att BoIS fortfarande har chansen att nå kvalplatsen rent matematiskt även om den är långt borta. Varje seger kan dock vara viktig ändå då varje placering innebär en viss summa pengar. Ju högre upp, desto mer pengar till klubben. Laget har alltså all anledning att ge 110 procent de tre återstående matcherna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser