Annons

Fritidsbanken satsar på höstlovet

Hans Waldemarsson är ansvarig på Fritidsbanken och han ser fram emot att fler hittar dit under höstlovet nästa vecka.

Det är många som upptakt fördelen med Fritidsbanken på Puls Arena sedan smygöppningen inför sommarlovet tidigare i år. Men inför höstlovet vill Hans Waldemarsson, ansvarig på Fritidsbanken i Landskrona, nå ut till ännu fler. Han efterlyser också mer sport- och friluftsutrustning.

Annons
 

Tanken med Fritidsbanken är att man kan låna sport- och fritidsprylar helt gratis.
– Det är ju perfekt om man vill prova på någon sport. Så i stället för att köpa dyr utrustning direkt så kan man låna här, prova på sporten och därefter köpa eget om man fastnar för något, säger Hans Waldemarsson.

På hyllorna i lokalen på Puls Arena på Varggatan finns det mesta att önska. Inlines, skidor, stavar, pjäxor, snowboards, fotbollskor, hjälmar, badminton-, bordtennis- och tennisrack, golfutrustning, bandyklubbor, skateboards, hjälmar, fotbollar, sovsäckar, liggunderlag, skridskor och mycket annat.
– Gällande skridskorna så är alla helt nyslipade. Här finns världens chans att låna skridskor och lära sig att åka, säger Hans Waldemarsson.

Hans Waldemarsson förklarar hur det fungerar att låna utrustning.
– Det funkar ungefär som att gå på biblioteket. Du kommer hit, letar upp vad du vill låna, vi registrerar namn, kontaktuppgifter samt vad du lånat. Sedan har du det under två veckor och därefter lämnar du tillbaka det. Det är inte svårare än så, säger han och ler.

Allt som finns att låna är skänkt av Landskronaborna och i viss mån föreningar. Det finns dock en del som saknas.
– Det är av naturligs skäl svårt att få folk till att skänka padelracketar då  sporten är så ny. Men det är något som våra besökare vill låna. Dessutom frågar många efter gångstavar, säger Hans Waldemarsson och menar att alla generationer är välkomna att låna.
– Det hade också varit kul om vi fått in någon typ av trangiakök eller annan campingutrustning.

Normalt har Fritidsbanken öppet tre dagar i veckan.
– På höstlovet har vi extra öppet, måndag-fredag kl. 10-13 och 14-18.

På hyllorna i det innersta rummet på Fritidsbanken trängs skridskor i de flesta storlekar. Och alla är helt nyslipade och redo att använda.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser