Annons

Framtidens eventarrangörer tävlade om bästa eventkoncept

Vinnarna i tävlingen. Projektgruppen TWENTY/TWENTY bestående av fr.v. Jonas Appelqvist, Elvira Arwidsson, Elin Heideman och Felicia Nilsson på länk i paddan. Bakom dessa står den glada juryn;  Daniel Glantz, Petra Kuritzén och Jonas Stoltz.
Foto: Sebastian Swärd, Whyland.

För fjärde året i rad erbjöd Event in Skåne studerande från Yrkeshögskolan Landskrona att pitcha in sin bästa eventidé med möjlighet för att få genomföra den i verkligheten. Efter att i tre år varit på Landskrona Teater var arrangemanget i år flyttat till Helsingborgs Arena.

Annons
 

På onsdagen fick förväntansfulla studerande från utbildningen Eventkoordinator i grupper om fyra personer möjligheten att sälja in sin bästa eventidé på 10 minuter. Detta för att försöka övertyga en jury bestående av experter inom evenemang att deras idé ska få stöd för att genomföras.

Eventet måste vara genomförbart och väl förankrat i den kommunen det ska genomföras. De studerande har fått sju veckor på sig att förbereda sig och koppla samman alla intressenter.
– Eventstudenterna har varit så sjukt grymma i deras idéer och pitchar. Äntligen får vi börja planera evenemang för en framtid där vi kan ses och träffas tillsammans, säger Daniel Glantz som vi bland annat känner från Cityidrott, som var en av tre jurymedlemmar.  De övriga i juryn utgjordes av Petra Kuritzén, projektledare Event in Skåne samt Jonas Stoltz, projektledare Helsingborg Arena.

Surffestival 
Många evenemangsförslag lades fram inom ämnen så som svampplockning, odling, träning och podcastfestival. Efter att alla nio pitchar hade framförts hade juryn ytterst svårt att bestämma sig. Efter lång överläggning beslöts  i enighet med Event in Skåne att förklara eventet Wavefest som vinnare. Detta innebär att gruppen bestående av Jonas Appelqvist, Elin Heideman, Elvira Arwidson och Felicia Nilsson får ta del av kompetens och stöd från Event in Skåne för att genomföra sin Surffestival utifrån framlagda planer.

Pitch Skåne är ett samarbete mellan Event in Skåne och YH utbildningen Eventkoordinator i Landskrona med målet att ge de studerande i utbildningen en möjlighet att få genomföra egna idéer  som kan leda till ökad samverkan mellan skånska kommuner, näringsliv och föreningar samt stärka utbildningens position och bidra till utbildningens utveckling och relationer med näringslivet.

Nervösa och taggade studerande som var med och tävlade.
Foto: Sebastian Swärd, Whyland. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser