Annons

Nästan 4000 såg Olsson och Jensen sänka J-Södra

Linus Olsson och Kevin Jensen såg till att BoIS tog tre pinnar mot Jönköping Södra.

Uppdaterad kl 22.55

Hela 3 904 åskådare trotsade regnet för att se BoIS ta emot Jönköping södra i årets första match på IP utan restriktioner. Och det stora flertalet hade all anledning att jubla efter slutsignalen då BoIS vann med 2-0. Målskyttar var Kevin Jensen och Linus Olsson.

Annons
 

Med fem omgångar kvar av Superettan ligger BoIS på en fjärdeplats, två poäng bakom HIF som ligger på den åtråvärda kvalplatsen till Allsvenskan. Under cirka 15 minuter hade BoIS denna plats efter att Kevin Jensen prickskjutit in 1-0 i minut 22. Samtidigt ledde nämligen Falkenberg på hemmaplan över HIF. Glädjen varade i en kvart. Det berodde dock inte på att BoIS släppte till något baklängesmål. Istället var det grannarna i norr som kvitterade. Men nog om deras match nu.

Jönköping kom till Landskrona för att försöka ta tre poäng. De spelade ett aggressivt försvarsspel och var skickliga med boll. Men det var först efter Kevin Jensens mål som matchen öppnade upp sig. Drygt fem minuter efter ledningsmålet hade Jonathan Asp ett bra skott som Frank Pettersson fick sträcka ut sig rejält på. Och med drygt tio minuter kvar av första halvlek kom Linus Olsson frí med målvakten och chippade bollen över densamma. En försvarsspelare fläkte sig dock fram och räddade bollen på mållinjen.

I slutet av första halvlek skadade sig Sumar Almadjed. Han kunde dock slutföra halvleken men till andra byttes han ut och ersattes av Måns Ekvall.

Drygt fem minuter in i andra halvlek var gästerna mycket nära att kvittera och därefter radade båda lagen upp mer eller mindre heta chanser. Robin Hofsö fick på en stenhård nick efter en hörna i minut 57 men även denna gång räddades bollen på mållinjen. Och bara några minuter senare fick Kevin Jensen ett perfekt läge men hans skott gick mitt på målvakten.

I minut 71 hade Daniel Ljung i Jönköping lagets bästa chans. Cirka en meter från mållinjen och med ett helt tom mål framför sig lyckades han på något vis slå bollen över ribban. Fem minuter senare var det än en gång nära att gästerna kvitterade med något mål blev det inte.

Istället var det Linus Olsson som fick en ny chans helt ren med målvakten i den 83 minuten och denna gång gjorde han mål och lättnaden i hela laget, på bänken och inte minst på läktarna var total.

Därefter dödade BoIS matchen effektivt och totalt sett vann de randiga rättvist.

BoIS tränare Billy Magnusson var lika lättad som glad efter matchen.
– Det var en oerhört skön seger. Jönköping är mycket bra med boll och de skapade en hel del i andra halvlek då vi fått göra en del byten på mittfältet, säger tränaren.
– Men det var som en befrielse när vi fick 2-0. Efter det var jag lugn. Totalt sett över säsongen så har vi varit bra på att stänga matcher.

Billy Magnusson är mycket noga med att hylla kollektivet. han har dock ett par extra plus som han vill dela ut.
– För det första så vill jag lyfta fram Amr Kaddoura som åter fick förtroende att vakta målet. Han fick visa de som gnällt att han är en bra målvakt. Sedan vill jag lyfta vårt mittfält med Sumar Almadjed, Filip Olsson och Melker Heier. Trots att de varit borta en hel del så visade de klass, säger Billy Magnusson och fortsätter.
– Vi får inte glömma våra anfallare. Det är inte många anfallare som tar det jobbet som våra gjorde, som springer så mycket. En stor eloge till dom. Dessutom gör Philip Andersson ännu en kanonmatch. Han var bra mot Trelleborg och minst lika bra idag, säger tränare och därmed är kollektivet hyllat.
– Det är just lojaliteten som ger oss tre poäng idag.

Beträffande Sumar Almadjeds skada så hoppas Billy Magnusson att det inte ska vara allvarligt.
– Han drog på sig ett gult kort och är avstängd mot Akropolis. Jag hoppas dock att han är fit for fight när vi tar emot Öster på IP om två veckor.

Kevin Jensen gjorde matchens första mål när BoIS besegrade Jönköping Södra.
Foto: BoIShistoria.se

Sumar Almadjed var tillbaka efter skada men fick byta i paus. Förhoppningsvis är han kurrant nog när BoIS tar emot Öster om två veckor.
Foto: BoIShistoria.se

Lättnaden var total efter Linus Olssons 2-0 mål i 83 minuten.
Foto: BoIShistoria.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser