Annons

Kultur och (Lilla) Paris hör ihop

Susanne Wärn-Persson ser fram emot sin första kulturnatt som gallerist och konstnär.

Det är många som anser att Paris är kulturens huvudstad. Detta är något som konstnären och galleristen Susanne Wärn-Persson anammar under fredagens kulturnatt på sitt Galleri Lilla Paris på Gamla Kyrkogatan.

Annons
 

Konsten som hänger på galleriets väggar är färgsprakande med allt från änglar och spirituella budskapstavlor till raffset och rockstjärnor. Vidare in i ateljén kommer besökaren in i en bohemisk studio. Pittoreskt med färgtuber, penslar och färgstänk.
– Det ska synas när man släpper lös kreativiteten, säger Susanne Wärn-Persson och skrattar.

Konstnären hade premiär för sitt galleri strax före pandemin bröt ut våren 2020 men hon har klarat sig bra tack vare engagemanget via sociala media. Nu när restriktionerna släppt så är det inbokade utställare fram till midsommar nästa år.
– Det har blivit en twist det där med att ställa ut andras konst. Men på fredag är det mina egna verk som gäller.

Kulturnatten blir, enligt Susanne Wärn-Persson festlig likt vernissagerna som hålls en gång i månaden.
– Det blir tårta, godis och gott i glasen samt kaffekoppen, lovar hon.
– Men jag reserverar mig för att det kan ta slut.

Något som dock inte tar slut är den mysiga stämningen.
–  Musik ljuder under aftonen i högtalarna i form av fransk cafémusik och skön jazz. Jag har en rosenmålad schäslong full av kuddar vilket ger en hemma-känsla och här sitter många besökare och fikar ibland. Hoppas att det blir så på Kulturnatten också.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser