Falkenbergs kontringar sänkte BoIS

BoIS bortaspöke fortsätter att ställa till det. Matchen mot Falkenberg på bortaplan slutade med en 2-1 förlust. Båda målen från hemmalaget kom efter kontringar.

Förutsättningarna för bra fotboll var obefintliga. Regnet vräkte ner praktiskt taget hela matchen och det blåste kraftigt. Detta var dock inget BoIS kunde skylla på. Falkenberg skapade så mycket mer. Segern var rättvis.

Den aggressivitet som BoIS brukar visa upp genom att pressa motståndarna högt upp var som bortblåst. Istället var spelet avvaktande fram till den 20 minuten då hemmalaget kontrade efter att Måns Ekvall fallit på mittplan. Målgörare var planens bästa spelare Anton Wede.

Efter ledningsmålet tog Falkenberg över spelet. De skapade ett flertal chanser varav en nick i ribbans underkant var den bästa. Med ett par minuter kvar av första halvlek räddade Hofsö en boll på mållinjen. Det faktum att BoIS inte hade ett enda avslut på mål säger en hel del om matchbilden.

BoIS målvakt Svante Hildeman sammanfattade kort och riktigt för Discovery + att BoIS var för fega i första halvlek.

Andra halvlek började som den första slutade, med ett aggressivt Falkenberg. Detta resulterade i att de i minut 49 kunde kontra in 2-0 genom Oliver Hintsa som sprang ifrån Andreas Murbeck. Den annars duktige backen kanske borde fokusera på sin motståndare istället för att titta efter linjedomarens flagga.

Fem minuter senare vaknade dock BoIS till liv. I alla fall för en stund. Linus Olsson serverades ett perfekt inlägg av Filip Ottosson från högerkanten som han snyggt placerade i ex-BoISaren Viktor Norings högra kryss.
Efter målet fick BoIS energi och skapade ett flertal skapliga chanser.

Och efter att Falkenberg haft en ny ribbträff tog BoIS över allt mer eftersom Falkenberg valde att sluta jaga de randiga. Någon superhet chans dök dock inte upp och Falkenberg kunde ta en för dom mycket viktig trepoängare.
– Falkenberg gör det bra idag och vinner rättvist. målen vi släpper till är dock lite väl enkla, säger BoIS tränare Billy Magnusson efter matchen.
– Ambitionen var att möta Falkenberg högt upp och stänga av vissa vägar men de lyckades sätta ner bollen tidigt.

BoIS inkasserade sin sjätte raka bortaförlust.
– Det kan vi inte vara nöjda med. Vårt mål är att vara lika aggressiva och kanske ännu mer tydliga i vårt spel på bortaplan. Men det är väl så att självförtroendet spelar en viss roll, tror tränaren.
– Men det är bara att jobba på. Vi kommer att analysera detta och göra allt för att ta en trea på bortaplan när vi möter Trelleborg på tisdag nästa vecka, avslutar Billy Magnusson.

Till arkivet