Annons

Debatt: Bra att högsta cheferna ändrade sig

Håkan Persson, 41, gläds åt Landskrona stads löfte om en snar förändring när det gäller hur personer inom Daglig verksamhet ska få synas på stadens sociala medier.

Jag heter Håkan Persson och jag vill nu göra ett inlägg gällande den diskussion som har förts rörande att brukare inom daglig verksamhet inte får visa sina ansikten eller skriva ut sina namn på Daglig verksamhets Instagramkonto. Det tycker jag har varit helt felaktigt.

Jag jobbar själv inom daglig verksamhet i Trädgårdsgruppen på Hjalmar Brantings väg och varje gång våra handledare ska ta bilder på oss som ska läggas ut på Instagram så har vi antingen fått stå med ryggen emot för att ingen ska se vem man är eller så har det bara publicerats bilder på våra händer och det har inte känts helt okej.  

Vi inom daglig verksamhet har lika stor rätt att synas på bild och få våra namn publicerade eftersom vi är lika mycket värda som vilken annan person som helst. Bara för att man har ett funktionshinder så betyder inte det att man kan bli behandlad hur som helst, av vem som helst.  Man har ett funktionshinder, man är inte sitt funktionshinder.

Tycker därför att det är bra att Landskrona Stads högsta chefer har lyssnat och nu ändrat sig. Egentligen så ska det inte behövas att media ska uppmärksamma en sådan här sak men det brukar oftast bli så att när en funktionshindrad vill säga ifrån när något är fel så är det nästan ingen som vill lyssna på vad man säger.

Håkan Persson

 

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com. 
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.
I undantagsfall kan dessa snäva gränser överträdas så till vida att debattören är Landskronabo.

Bifogat din debattartikel ska en bild vara samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag.
Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser