Jazzcafé lockade många

Mysfaktorn var på topp när Sven Erik Lu stod på scenen vid årets första jazzcafé i Teaterrestaurangen.
Mysfaktorn var på topp när Sven Erik Lundeqvist Trio stod på scenen vid årets första jazzcafé i Teaterrestaurangen.

Det var en behaglig stämning i teaterrestaurangen på onsdagskvällen då säsongens första jazzcafé avverkades. Från scenen bjöd Sven Erik Lundeqvist Trio såväl på eget material som favoritlåtar av sina inspirationskällor i jazzens historia.

Sven Erik Lundeqvist, eller Svempa som han kallas var mer än nöjd efter spelningen.
– Det var jättekul. Extra roligt var att ett antal av mina elever dök upp, säger han och informerar samtidigt att han är lärare på Fridhems Folkhögskola i Svalöv.

Så väl han som hans kollegor i bandet, Simon Petersson på bas och Olle Dernevik på trummor, har spelat i Landskrona tidigare.
– Det har vi men aldrig tillsammans. Det är första gången för oss som trio trots att vi spelat ihop sedan 2012, säger Simon Petersson.

Thomas Teller Jönsson, programansvarig producent på Landskrona teater, är mycket nöjd.
– Det var så perfekt det kan vara med restriktionerna. Det var fullt. Vi var cirka 40 på plats och det är ganska lagom. Gissningsvis kanske vi kan vara 50 eller 60 när vi får köra för fullt, säger Thomas Teller Jönsson.

En sak kan dock bli bättre.
– Det är klart att man ska chansa att få en biljett i dörren om andan faller på. Men vet man att man ska gå så rekommenderar jag att man bokar biljett så fort som möjligt.

Nästa jazzcafé går av stapeln onsdagen den 13 oktober då David’s Angels står på scen. Biljetter bokar du här.

Till arkivet