Slå ett slag för Lions och forskningen om barndiabetes

Lions välgörenhetsgolf till förmån för forskning om barndiabetes avgörs på Öresunds Golf i Häljarp lördagen den 28 augusti. Tävlingen är öppen för anmälan.
Lions välgörenhetsgolf till förmån för forskning om barndiabetes avgörs på Öresunds Golf i Häljarp lördagen den 28 augusti. Tävlingen är öppen för anmälan.

Vi noterar att Landskronas tre Lionklubbar – Lions Club Landskrona/Citadella, Lions Club Landskrona och Lions Club Saxtorp  arrangerar en golftävling till förmån för forskningen om barndiabetes lördagen den 28 augusti.

Lionsklubbarna bjuder in alla golfspelare till 2-manna scramble på Öresunds Golf i Häljarp där intäkterna oavkortat går till Lions Forskningsfond Skåne – Barndiabetes.

Diabetes är en av våra största folksjukdomar och våra barn är blad de värst drabbade då de får diabetes typ 1. Sverige och Finland är de mest drabbade länderna i världen. Över 800 barn får varje år en obotlig livshotande sjukdom som kräver insulinbehandling och blodsockerkontroll dygnet runt för att överleva.  50 000 barn i Sverige har hittills fått typ 1 diabetes och sjukdomen ökar dramatiskt.
– I dagsläget finns inget botemedel. Det vill vi ändra på och hoppas att vi tillsammans kan hitta ett engagemang att lösa knuten en gång för alla. Det är hoppet som driver oss framåt. Låt oss därför hjälpas åt att kunna ge forskningen så mycket resurser som möjligt genom att du anmäler dig till vår golftävling på Min Golf på www.golf.se, säger Cornelia Opitz-Reinholdz på Lions Club Landskrona/Citadella.

Till arkivet