Annons

Så nära en staty i Karlslund…

Thobias Montler höjer pekfingret och är djupt fokuserad innan han tar avstamp för sista hoppet i OS-finalen i längdhopp. Bild från nattens direktsändning på Kanal 5.

1,4 centimeter.  Mät upp det. Så mycket trampade Thobias Montler över vid nattens OS-final i längdhopp.  Det var ett jättehopp och att döma av nedslagsmarkeringen i paritet med det som sedan räckte till guld. Med en perfekt plankträff i sista omgången hade en OS-medalj funnits med på flyget hem.

Annons
 

Jättehoppet i sista omgången visade sig tyvärr för Tobias Montler, Sverige och Landskrona vara övertramp. Grymt. 24-åringen slutade därmed sjua i den spännande finalen i Tokyo.

Thobias Montler som när han tävlade för IF Kronan i Landskrona hade Jonny Karlsson som tränare.
– Jag var hemma strax innan klockan 3 i natt, säger Jonny Karlsson som bekant ingår i ledarstaben runt Landskrona BoIS som igår inkasserade årets andra förlust, då man förlorade med 3-1 borta mot Västerås. Bussen var tillbaka i Landskrona strax innan längdfinalen tog sin början.
–  Jag såg första omgången. Sen somnade jag i soffan. När jag vaknade fick jag se allt i eftersändning, berättar fystränaren.

– När Thobias tar upp pekfingret i sista hoppet ser man hur otroligt taggad han är och att det kommer att bli ett lång hopp, säger Jonny Karlsson som även kände Thobias Montlers uppgivenhet när han kontrollerade plankan.
– Det har jag varit med om otaliga gånger.

Nu får BoIS, Thobias Montler och även Jonny Karlsson slicka såren, bryta ihop och komma igen.
– Thobias tar det i Frankrike 2024. Då kanske jag rent av kan få vara på plats. När det gäller BoIS så var killarna rejält revanschsugna redan i omklädningsrummet efter förlusten igår. Nu taggar vi för derby på Olympia, säger Jonny Karlsson och funderar:
– På torsdag har vi en konsert på Lagunen med Cityidrott. Jag tror att Thobias hunnit hem till dess. Om han är i Landskrona ska jag be honom komma ner dit så att vi kan hylla honom.

 

 

En kommentar till "Så nära en staty i Karlslund…"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Fantastisk säsong för Thobias Montler

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser