Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Gästkrönika: Janne, åter från djungeln

Janne Svensson har lättat på restriktionerna sedan bilden togs, om än att mycket av den lediga tiden fortfarande tillbringas i kolonin. I vanlig ordning skriver han lite när han har tråkigt. – Därmed kommer jag att ytterligare förpesta Er tillvaro i coronans efterdyningar. Med lök på laxen! 

Var och hälsade på en väninna, nu så här efter restriktionerna. Klockan var ungefär ca 13. Tv:n stod på. Själv äger jag ingen tv sen 20 år tillbaka….

Annons
 

Har någon sett Hasse Alfredssons ”Den enfaldige mördaren”? Där finns århundradets sentens, men det tog mig många år innan jag begrep.
Haskadevabraförr. Just det! Fundera på detta, medans jag berättar vidare i historien….

Hos väninnan, såsom nära vänner i ett samspråk, avbröt hon ljudet. Men plötsligt reagerade jag på en textad annons på skärmen! Gud give att jag kan överse med idiot-tv, men detta var höjden. Jo, det gick ut på att om man som man saknar tillräckligt med testosteron, kan man prova detta universalmedel (man på bild, inget hbtq, där inte).

-Titta!, sade jag och väninnan tittade. På en reklam som hon säkert sett åtskilliga gånger förr. ”Ja”, menade jag, ”jag är ju lika kåt som när jag var 20 år” (skribenten är 63 år, reds anm). Intressant, menade min väninna utan att följa upp det. Det ljudlösa reklaminslaget fortsatte…. Jag blev fascinerad… Det slutade med: ”Prova 2 månader till halva priset!!

Jag nämnde en hypotetisk fråga till min väninna: “Undrar om man får en GRATIS månad om man provar 1 månad?“.
Något att tänka på, även för dem som utformar annonserna!

Ja hur var det nu med den enfaldige mördaren? Vad han egentligen säger….. lugna och fina… det kommer… Det tog mig alltså flera år och bearbetande med ljudfiler och mimik, innan jag äntligen förstod!
Han (Stellan Skarsgård) försöker formulera orden; ”Vad ska det vara bra för?”

Jag är enig!

JANNE SVENSSON

 

Gästkrönikör på Landskrona Direkt

Skicka din krönika till info(at)landskronadirekt.com.
Bifogat gärna en bild på dig själv eller något som illustrerar krönikan samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa någon fråga. Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag. Ingen ersättning utgår.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser