Annons

Borstahusare trea i tuff segeltävling

Bengt Holmqvist, Fredrik Lundahl och Peter Holmberg visar stolt upp sitt pris.
Foto: Axel Schmidt

Segeltävlingen MidsummerSail kallas den längsta och svåraste baltiska regattan. I årets upplaga lyckades Fredrik Lundahl, Bengt Holmqvist och Peter Holmberg från Borstahusens Segelsällskap ,BSS, ta hem en meriterade tredjeplats med båten Three Sisters. De tre vann därmed Flerskrovs klassen och kom trea totalt.

Annons
 

Seglatsen tog strax över sju dygn.
– Det var en låg seglats men annars råkade vi inte ut för några större problem, säger Peter Holmberg.
– Till skillnad från förra året. Då fick vi vända utanför Rostock, fem timmar efter start.

50 Båtar var anmälda, 40 kom till start och cirka 30 genomförde den drygt 1000 sjömil långa sträckan. MidsummerSail är en segling regatta från sydligaste till den nordligaste punkten i Östersjön.
– Det är en fantastiskt vacker resa genom öppet hav och skärgårdar från norr till söder. Dessutom kunde vi segla utan lanternor de två sista dygnen då det var ljust även på natten, säger Peter Holmberg.

Ytterligare en Svensk båt, Scylla 2.0 med hemmahamn Ålabodarna, med besättningen Gustaf Drake och Eric Lundquist deltog. Det är den enda båt som har genomfört tävlingen tre gånger, i rad dessutom.

MidsummerSail börjar i Wismar i Tyskland, den sydligaste punkten i Östersjön och avslutas i Kalix, den nordligaste punkten.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser