Annons

Nöjeskung vill ha en oktoberfest

Landskronas tidigare nöjeskung nummer ett, Bertil Hallengren, drömmer om en oktoberfest i höst.

Bertil Hallengren har varit delaktig i Landskronas nöjesliv i decennier. Han har drivit krogar och arrangerat stadsfester typ karnevaler och oktoberfester i flera år. De senaste dryga årtiondet har han dock haft en helt annan roll. Han har genom familjeföretaget Tältmästarna, sedan 1999, hyrt ut tält, stolar och bord till de som fixat festerna. Efter ett mycket tufft corona-år så hoppas Bertil Hallengren att vaccinering och sommarvärme ska göra att livet kan återgå till det normala. En oktoberfest till hösten står högst upp på önskelistan.

Annons
 

Landskrona Direkt träffar honom på företagets kontor på Gasverksgatan i Landskrona.
– Jag är ju 71 år och pensionär så jag jobbar egentligen inte. Det är min son Philip som styr och ställer nu. Men jag är inte en sådan som ligger med ett glas jordgubbssaft i hängmattan. Jag vill ha något att göra. Därför är jag här och hjälper till, säger han och fyrar av ett leende.

Han beskriver det senaste året.
– Vi gick från en omsättning på 14 miljoner till 4. Vår avdelning i Staffanstorp där vi servar med porslin, glas och allt som hör festen till har praktiskt taget stått still. En del uthyrning av tält hade vi förra året, bland annat på Lagunen i somras, men några större tält har vi inte haft ute.

Han är dock optimistisk inför framtiden.
– 2021 blir bättre än 2020. Och förhoppningsvis blir 2022 ett fantastiskt år. Det är en hel del uthyrningar till privatpersoner typ till studenten och liknande, säger Bertil Hallengren som dock hoppas på större arrangemang.
– Jag får dagligen samtal om hur gärna Landskronaborna och även folk i andra städer längtar efter festligheter. Och jag håller med.

Sommaren kommer dock att bli lugn tror tältmästaren.
– Det blir inga större fester förrän till hösten. Då hade det varit kul med en rejäl oktoberfest.

När Landskrona Direkt frågar om den före detta festfixaren själv har planer på att arrangera en oktoberfest svarar han med ett klurigt leende.
– Jag kan fixa allt som behövs till festen. Allt från tält, stolar och bord. Jag kan även vara behjälplig med att fixa band och annat. Jag har ju lite rutin på detta. Så om det finns någon som vill köra så hjälper jag till med det jag kan.

Nu är bara frågan – Vem fixar festen?

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser