Hildesborgsloppet blir första loppet efter att restriktionerna lättats

GF Idrott Löparförening gläds åt att regeringen nu har föreslagit lättnader av restriktioner för motionslopp. Söndagen den 6 juni planerar man för den 48:e upplagan av Hildesborgloppet.  Innan dess måste dock det höga gräset längs banan klippas.
GF Idrott Löparförening gläds åt att regeringen nu har föreslagit lättnader av restriktioner för motionslopp. Söndagen den 6 juni planerar man för den 48:e upplagan av Hildesborgloppet.  Innan dess måste dock det höga gräset längs banan klippas.

47 år var sviten som ifjol bröts på grund av Coronarestriktioner då Hildesborgloppet tvingades ställa in. Nu planerar dock GF idrott Löparförening för den 48:e upplagan som ett resultat av att lopp för max 150 deltagare tillåts från den 1 juni.

Som vanligt är det den första söndagen i juni som är dag för denna skånska klassiker i löparvärden. Loppet välkomnar såväl tävlingslöpare som motionärer. För de tävlande ingår loppet i Skånes veterancup och löpare väntas från de flesta löparföreningarna i Skåne. Vid styrelsemöte i slutet april beslöts att loppet skulle ställas in.
– Efter besked från myndigheterna i veckan efter så togs beslutet  att undersöka om intresse fanns bland tävlingslöparna och en intresseanmälan togs upp. Ganska omgående såg vi ett stort intresse för att testa den form man byggt upp under en drygt ett år lång träningsperiod utan möjlighet att mäta sig med sina konkurrenter, berättar Thomas Fredriksson, ordförande i GF Idrott Löparförening.

– Nu blir det till att jaga funktionärer och förbereda den 7,3 km långa banan genom att bland annat klippa högt gräs, kratta undan kodynga och beskära buskar.

GF idrott arrangerar även Borstahusloppet den 22/8 som i år innefattar skånska mästerskap i halvmarathon samt motionslopp om 5 och 10 km.

Till arkivet