Fem förskolor kan hissa Grön Flagg

Flaggan visar att skolan/förskolan arbetar aktivt med en pedagogik med fokus på miljöfrågor och hållbar utveckling.
Flaggan visar att skolan/förskolan arbetar aktivt med en pedagogik med fokus på miljöfrågor och hållbar utveckling.

Fler skolor i Landskrona arbetar med hållbar utveckling. Ofta rapporterar vi om Öresundsgymnasiets olika miljöprojekt nu kan vi meddela att fem förskolor i Landskrona stad har certifierats enligt Håll Sverige Rents lärandeprogram Grön Flagg.

Förskolorna Hackebacken, Rockaden, Pilängsgården, Svaneholm och I Ur och Skur-förskolan Plantan har nu certifierats med Grön Flagg.

– Vi har under ett års tid undervisat mer om hållbar utveckling. Barnen har under resan fått en ökad kunskap om nedskräpning och olika nedbrytningsprocesser, och vi har upptäckt vår närmiljö och undersökt olika byggnader. Vi har sett att barnen tar egna initiativ till att skapa i naturmaterial och inte skräpa ner. De vill också sprida sina kunskaper till vuxna, och det tycker vi pedagoger visar på stor handlingskraft. Vilken lärorik resa vi gjort tillsammans, säger Helena Sari, förskollärare på förskoleområde 1. 

Håll Sverige Rents metod Grön Flagg är ett grundläggande program som uppmuntrar barn och unga att engagera sig i sin framtid och i ett hållbart samhälle. Engagemanget startar i förskolan och skolan och kan så småningom sprida sig ut i samhället i stort. Genom Grön Flagg kan barn och unga uppleva att de har möjlighet att påverka genom att vara med och bidra till förbättrande åtgärder på förskolan, skolan och i samhället. 

Totalt finns det sju förskolor i Landskrona stad som är certifierade enligt Grön Flagg.

Till arkivet