BoIS redo trots inställt genrep

Billy Magnusson har nu fullt fokus på premiären. Detta efter att säsongens sista träningsmatch ställts in.

Meningen var att BoIS skulle möta Örgryte i vårens sista försäsongsmatch på fredag. Matchen har dock ställts in på grund av att ett flertal spelare i ÖIS har smittats av covid-19. Någon ny träningsmatch blir det inte. Därför är nu allt fokus för BoIS inställt på premiären lördagen den 10 april då Värnamo gästar Landskrona IP.

BoIS tränare Billy Magnusson drar dock inte för stora växlar på den inställda träningsmatchen.
– Det är klart att jag hellre sett att den spelades men nu är det som det är. Vi har fått tillräckligt antal matcher i benen för att vi ska veta var vi står, säger tränaren.

Om det är bra eller dåligt att möta Värnamo, vilka precis som BoIS gick från Söderettan till Superettan inför 2021, i premiären vill inte Billy Magnusson spekulera i.
– Jag tycker det kan kvitta. Vinner vi så är det bra. Förlorar vi är det dåligt, säger han och skrattar.
– Värnamo har precis som vi lyckats behålla stora delar av förra årets trupp så vi har en ganska bra bild av dom. Men vi kommer att ägna en hel del tid åt att kolla in hur deras försäsong har sett ut.

Landskrona Direkt gästade A-truppens träningspass på tisdagseftermiddagen och noterade att ett flertal spelare tränade individuellt.
– Alla är inte helt kuranta. Sumar Almadjed, Erik Pärsson och Dennis Olofsson är inte i full träning men jag hoppas att de ska vara redo till premiären. Lite mer tveksamt är det om Nicklas Nielsen hinner bli frisk från sin skadade magmuskel. Det är inte heller troligt att Philip Andersson hinner bli hel till premiären.

I måndags hölls en så kallad upptaktsträff för Superettan där media fick tippa hur sluttabellen kommer att se ut. Skulle denna stämma så hamnar BoIS på 14:e plats och får kvala för att hänga kvar i Superettan. Tittar man sedan på oddsen hos ett av spelbolagen så ger BoIS hela 51 gånger pengarna för en serieseger, vilket är det högsta oddset.
BoIS har dock helt egna målsättningar.
– Killarna har själv uttalat ett mål och det är att BoIS ska spela elitfotboll 2022, säger Billy Magnusson.

Nu är det alltså slutspurt på försäsongen och på torsdagen är det dags för årets första riktiga träning på naturligt gräs.
– Det ska bli skönt. Vi kommer att träna på någon av planerna i närheten av friidrottsanläggningen.

Att träna på A-plan är helt uteslutet.
– Ja, den mattan är långt ifrån klar. Jag är dock övertygad om att vår A-plan är i fint skick lagom till premiären, avlutar Billy Magnusson.

Oscar Petersson och Filip Olsson i en duell på tisdagens träning.
Robin Hofsö tar en välbehövlig drickapaus i vårvärmen.
– Det är härligt att värmen nu kommer, hinner han säga innan det är dags att kriga vidare.
Alexander Tkacz och Kevin Jensen. Två som lär vara med i den startelva som ställs mot Värnamo den 10 april.
Viktor Wihlstrand ser fram emot premiären.
Dennis Olofsson, Erik Pärsson, Philip Andersson och Sumar Almadjed löptränade under överinseende av klubbens naprapat Markus Nilsson på tisdagen.
Erik Pärsson närmar sig hundra procent för varje dag som går. Glädjen går det inte att ta miste på.
Andreas Murbeck försvarar sig mot Oscar Petersson.

Till arkivet