Detta gäller vid parkering i Lill-Olas

Klarar du dagens parkeringsmärkestest utan att läsa texten nedan?
Foto: Läsarbild.

En läsare undrade kring parkeringsskyltarna i Lill-Olas och bifogade lite bilder.
Istället för att googla valde vi att bolla frågorna vidare till ansvarig tjänsteman på Landskrona stad.

– Förenklat uttryck kan man säga att inga andra fordon än de som är klassade som personbilar får lov att stå på platsen klockan 22-08, säger Johan Thernström servicechef vid teknik-och fritidsförvaltningen.

Frågan är hur tydligt det framgår.
– Vi har en vägmärkesförordning att förhålla oss till så dessvärre kan jag inte lova att den går att tydliggöra ytterligare men vi ska se över om vi kan göra någon kompletterande information till just den här skylten, säger han och ger oss följande beskrivning till läsarbilden ovan.

P = fri parkering 24h
IIII = visar hur man ska ställa upp sig när man parkerar (nu då i 90 graders vinkel mot vägen)
Klass 1 med tider = bara klass 1 fordon får stå över natten. Exempelvis får då husvagn parkera där över dagen men inte 22-08.
←  = Pilen är för vilket håll parkeringen gäller.

– Bakgrunden till skyltningen är att vi vill undvika att det står husvagnar och husbilar på parkeringen under natten av förklarliga skäl eftersom det ligger i direkt anslutning till campingen, avslutar Johan Thernström och vi tackar för förklaringen.

Till arkivet