Han blir språkrör för Gröna Studenter

Jesper Olsson gjorde ett starkt intryck vid valdebatten som ledes av Marcus Oscarsson på Landskrona teater. Säkert medförde det några personröster på miljöpartisten som nu med sina 23 år blir yngst i kommunfullmäktige.
Jesper Olsson, gjorde trots sin ungdom och ett rutinerat startfält från övriga partier, ett starkt intryck vid valdebatten 2018 som ledes av Marcus Oscarsson på Landskrona teater. Säkert medförde det några personröster på miljöpartisten som med sina då  23 år lyckades knipa en plats i kommunfullmäktige.

Vi noterar att Jesper Olsson från Landskrona är nytt språkrör för Gröna Studenter.

Jesper Olsson har valts till nytt språkrör för Miljöpartiets studentförbund Gröna Studenter. Han valdes tillsammans med sittande språkröret Katarina Folkeson under helgens riksårsmöte.
– Jag är superhedrad över att ha fått den här chansen tillsammans med Katarina. Sveriges studenter besitter så otroligt mycket kompetens och politisk energi som vi ska kanalisera till förändring. Vi kan och ska vara en stark politisk kraft – det är vår framtid som står på spel, säger Jesper Olsson.

Jesper Olsson är 26 år, kommer från Landskrona och jobbar som politisk sekreterare för Miljöpartiet i Region Skåne. Han har tidigare varit ordförande för Utrikespolitiska föreningen i Lund och sitter nu i kommunfullmäktige i Landskrona.

Katarina Folkeson, 28, från Örebro valdes om som språkrör och påbörjar nu sitt tredje år i rollen. Gröna Studenter beslutade även om ett nytt idéprogram som pekar ut de viktigaste politiska frågorna för studentförbundet.

Till arkivet