GÄSTKRÖNIKA - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vem är den flickan – var hör hon hemma

Janne Svensson, tar liksom så många andra i vår vackra stad promenader längs med Linjen. Då får tankarna fladdra fritt. Foto: Håkan Karlsson.
Janne Svensson tar liksom så många andra i vår vackra stad,  promenader längs med Linjen. Då får tankarna fladdra fritt.
Foto: Håkan Karlsson.

Gick Linjen, de enda jag mötte och gick förbi, var gamla gubbar, äldre än oss… Någon sköt en rullator framför sig, lastad med vad som måste ha varit käringen. Tungt där på gruset! Bra jobbat, ehuru!!

Gå Linjen ensam, och du vet hur man kan snöa in… Nordkap, där var den där inga blottaren på 70-talet. Ha, den där  stenen som berättar högsta vattenståndet år 1913? Då skulle ni varit med när gamla kallbad spolades bort Varför ristar de inte in DET? Förmodligen för att det inte finns sten/runristare längre. Rista då i träden ovanför! När jag flyttade ner 2004 var det ett hjärta inristat i varje träd från Strand till Halvmånen. De syns knappt nuförtiden, och tittar man noga, ser man dem!

Går förbi vattentornet och tänker på hur många gånger jag sprungit i trapporna dit upp. Far min, Greven, var nämligen lagerförman åt INFJÄRDENS VÄRME som hade hand om alla rör där, stora som små. När jag så, sommarjobbade hos Fadern, lärde jag mig en sak! Behöver de något däruppe, -leverera! Även om hissarna inte är igång. TRAPPORNA! Vad jag kommer ihåg följde jag alltid min Far upp. Förmodligen var jag också en av de första i Landskrona som såg utsikten därifrån, förutom byggarna. Fast det fattade man ju inte då…

Gick förbi där, idag…., vid ingången till trappen i en av pelarna stod en servicemekaniker. Dörren var öppen… Den guljackade gestikulerar och pratar högt i mobilen. Som jag uppfattade det var det typ ”ska jag gå alla dessa trappor…..” Tjahaaa…?

Kanske jag bara tänkte så, när jag såg honom gestikulera där, tanken roade mig, och jag började skratta plötsligt. Precis som om jag tänkt på en vits som jag aldrig hört förut! Vände blicken uppåt mot det som idag kallas ”Badhusgatan”. Se där. Något blont och något rödhårigt,  promenaden var inte helt bortkastad…

Flickorna närmade sig, tänkte själv inget närmande, bara gå förbi och beundra, ha, den ena hade jag sett förut, allteftersom de närmade sig. Det var ju din käring!!

Ps; har hon gjort något med håret?

Janne Svensson

 

Gör som Janne skicka in en gästkrönika till Landskrona Direkt

Skicka din krönika till info(at)landskronadirekt.com.
Bifogat gärna en bild på dig själv eller något som illustrerar krönikan samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa någon fråga. Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag. Ingen ersättning utgår.

Gästkrönikör på Landskrona Direkt

Skicka din krönika till info(at)landskronadirekt.com.
Bifoga en bild på dig själv eller något som illustrerar krönikan samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa någon fråga. Försökt håll dig under 6000 tecken inkl. mellanslag. Ingen ersättning utgår.

Till arkivet