Annons

LAK sänker medlemsavgiften till en krona

En träningshelg tillsammans med en annan klubb är något som tjejerna i LAK kan rekommendera.Foto: Marie Brodin.

Landskrona Atletklubb ser fram emot 2021 trots att restriktioner fortfarande gäller.
Arkivbild: Marie Brodin.

Föreningslivet har blivit hårt drabbat av corona. Landskrona Atletklubb är inget undantag. Med anledning av detta beslutade klubben på sitt årsmöte att sänka medlemsavgiften för barn och ungdomar till 1 krona.

Annons
 

– Vi hoppas med detta ge stöd och möjlighet att fortsatt kunna träna för dem som har det extra tufft under pågående pandemi. Vi vill inte att en medlemsavgift ska behöva vara avgörande för att få möjlighet att träna tyngdlyftning och att få vara en del av gemenskapen, säger ordförande Marie Brodin och förklarar att det är lokala sponsorer som möjliggör beslutet.
– För oss är det viktigt att alla som vill träna olympisk tyngdlyftning är välkomna till gemenskapen i Landskrona Atletklubb där vi med glädje utvecklas tillsammans för att må bra hela livet, fortsätter ordföranden.

Precis som andra föreningar så har LAK haft ett tufft 2020 då de inte fått hålla så många träningar och inga tävlingar. Men trots att det nya året startat i samma andra så är man optimistisk.
– Vi ser med tillförsikt fram emot att träningarna så smått kommer att få dra igång igen, sakta men säkert. Vi längtar verkligen till dagen då det kommer att vara fulla träningar igen där vikterna dunsar mot golvet, musiken och skratten fyller vår lokal och ”persklockan” ringer men jämna mellanrum, säger Marie Brodin.

Klubbens vice sekreterare Fredrik Hertzberg talar sig varm om sin sport.
– Tyngdlyftning är en fantastiskt rolig sport att träna både om man vill tävla inom tyngdlyftning eller om man vill träna för att bli smidigare och starkare generellt. Tyngdlyftning är ett perfekt komplement till många andra sporter, säger Fredrik Hertzberg som även är en av tränarna i föreningen.
– Vi utgår ifrån våra tävlingslyft, ryck och stöt, och jobbar stegvis för att utveckla vår rörlighet, explosivitet och styrka. Utöver de rena tävlingslyften jobbar vi med delövningar som förbättrar vår lyftteknik, rena styrkeövningar och allmänfysiska övningar som hopp, armgång och balansövningar, säger han och berättar om gemenskapen.
– På träningen hjälps vi alla åt att peppa varandra och ge feedback på vad vi ska jobba på. En erfaren lyftare kan träna sidan om en nybliven lyftare och hjälpa varandra på olika sätt. Glädjen och gemenskapen på träningarna är påtaglig och alla kan träna utifrån sina egna förutsättningar.

Med beslutet att sänka medlemsavgiften för de som är under 20 år hoppas klubben att nya som gamla medlemmar ansluter trots corona.
– Vi fortsätter att hålla i och hålla ut. Vi tvättar händerna, vi spritar stängerna, vi håller avstånd och vi stannar hemma när vi är sjuka. Nya som gamla medlemmar, vi hoppas vi ses igen!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser