Annons

Friidrottare visar fin form i USA

Joel Bengtsson och Adam Landén visar fin form i USA där inomhussäsongen kommit igång.

Vi noterar att de båda framgångsrika före detta IF Kronan-killarna Joel Bengtsson och Adam Landén är tillbaka i skolbänkarna i USA och att inomhussäsongen äntligen kommit igång så smått under pandemin.

Annons
 

Joel Bengtsson född 1999 studerar och tävlar för Arlington University, Dallas TX.  21-åringen har just blivit Sun Belt Indoor Champion i Birmingham på 60m häck.
– Det nya personliga rekordet är på fina 7.94. Det placerar honom på tredje plats på årsbästalistan i Sverige. Äntligen kom han under magiska 8 sekunder, säger en glad och upprymd Jonny Karlsson, tidigare tränare i Joels svenska klubbar IF Kronan och IFK Helsingborg.

Adam Landén född 2002 studerar och tävlar för IMG High School i Bradenton Florida. Efter tävlingar vid Adidas Indoor Nationals i Virginia Beach kan han ståta med två nya personbästa och seger med stafettlaget på 4x400m.
– Adams tid på 200 m 21.61 placerar honom på delad andraplats bland män i årsbästastatistiken och 48.98 på åttondeplats. Det är fantastiskt av en 19-åring, säger fjolårets ledare inom skånsk friidrott, Hans Mölstad, även det en gammal IF Kronan bekanting.

Vi noterar i sammanhanget att Hans Mölstad en gång i tiden rent av var tränare åt Jonny Karlsson. Båda har sedan tränat ett av Sveriges nu stora affischnamn inom friidrotten, Thobias Montler som nyligen visade på inomhus-SM att EM-formen är på väg när han bärgade guldet med ett hopp på 8.13.

Med andra ord, en imponerande trio friidrottare från Landskrona och så har Jonny Karlsson lagt tränaroverallen på hyllan.
 – Ja, åtminstone just nu. Nu är det vinterbad och fysträning med BoIS som gäller. Jag ville helt enkelt ägna mer tid åt mig själv men jag hjälper så smått till i Kronan och fungerar som mentor där jag hjälper tränarna med att lägga upp träningsprogram. Jag är välkommen tillbaka till Kronan och Helsingborg, vi får helt enkelt se i framtiden, avslutar Jonny Karlsson.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser