BoIS utslagna ur cupen

Bästa tänkbara förutsättningar för en fotbollsmatch i slutet av februari bjöds det på i Landskrona på lördagseftermiddagen.
Bästa tänkbara förutsättningar för en fotbollsmatch i slutet av februari bjöds det på i Landskrona på lördagseftermiddagen.

Två gånger allsvenskt motstånd. Två klara 3-0 förluster och Landskrona BoIS är utslagna ur Svenska Cupen. BoIS hängde inte med från start och Mjällby kunde enkelt redan ta ledningen reda efter ett par minuters spel. Det var en mycket besviken BoIS-tränare som Landskrona Direkt fick ett snack med efter matchen.

Förutsättningarna var utomordentliga. Solen flödade över IP:s konstgräsplan. Det bjöds på kaffe på såväl funktionärer inför staketet som på supportrar utanför. Det enda som saknades var grillos när det på lördagen bjöds på lunchfotboll i Landskrona. Samt då med hemmaögon sett, ett BoIS som var med från start.
– Jag är jättebesviken, säger BoIS tränare Billy Magnusson direkt efter slutsignal.
– Det är ointensivt. Det är ett bra lag vi möter men vi måste upp en nivå, säger han och är besviken på sitt manskap som förlorar fyra av fem dueller mot Mjällbyspelarna
– I ettan kanske det räckte med att sträcka ut ett ben men det håller inte nu, suckar han.

Matchen var bara två minuter gammal när talangfulle Taylor Silverholt enkelt kunde nicka in 1-0 för Mjällby.

Fem minuter senare hade BoIS ett ypperligt tillfälle att kvittera. Kevin Jensen anade att målet var tomt och sköt mer eller mindre med ryggen vänd mot mål på halvvolly: Skottet över.
I den 25 matchminuten tvingades sen supertalangen dessutom av plan sedan han trampat snett.
– Han stukade foten. Han är tillbaka i spel igen om en vecka, tror BoIS sjukgymnast Tomas Mårtensson.

BoIS kom allt mer in i spelet och gästerna synade sannerligen att domaren fått med det gula kortet. Erik Pärsson snurrade frisk med de gulklädda försvarsspelarna och drogs ner. På den efterföljande frisparken var det nära att BoIS kvitterat men Viktor Wihlstrands nick gick mitt på mål och kunde enkelt räddas.
Istället kontrade gästerna effektivt. Jesper Gustavsson tog väl tillvara på en snett-inåt-bakåtpassning och placerade bollen intill stolproten.

0-2 i paus var i sanningens namn ett mål för mycket.

Nu skapade nykomlingen i Superetttan, Landskrona BoIS, inte så många riktigt heta chanser mot fjolårets femma i Allsvenskan, Mjällby AIF. Gästerna var täta bakåt och samtidigt lät man BoIS ha mycket boll. Frågan är om det inte är så det kommer att se ut i Superettan. Att BoIS kommer att vara spelförande. Det finns stor potential i hemmalaget.
Tränaren Billy Magnusson framhöll själv Filip Olsson efter matchen och får bara Johan Rapp och Viktor Wihlstrand lite mer speltid tillsammans så är det ett starkt mittbackspar. På mitten fick vi i andra halvlek också skåda att 19-årige Melker Heier absolut vill vara med i diskussionerna om en plats i startelvan.

Med drygt tio minuter kvar på matchuret knorrade gästerna in en boll i krysset och slutresultatet kunde även i denna cupomgång skrivas 0-3.

Årets cupäventyr avslutas nästa söndag på Grimsta IP då BoIS möter seriekollegan Akropolis IF.

Till arkivet