Annons

Förlust i första tävlingsmatchen

Efter en framgångsrik försäsong lyckades inte BoIS ta poäng när årets första tävlingsmatch skulle avgöras. Östersund FK kunde ta en rättvis cupseger med 3-0 när de båda lagen möttes på IP i Landskrona på söndagen. En incident i första halvlek innebar att domaren avbröt matchen en stund och detta påverkade matchen.

Annons
 

BoIS hade en hel del bollinnehav i början men effektiviteten lyste med sin frånvaro. I stället var det gästerna som skapade de lite hetare chanserna. Och det var i samband med en Östersundshörna i första halvlek som matchen avbröts. Det var supportrar som stod utanför staketet till konstgräsplanen som, enligt hörnläggaren Isak Ssewankambo, ”gjorde apljud” varpå spelaren konfronterade publiken. Domaren blåste då av matchen en stund innan spelet återupptogs.

Efter uppehållet tryckte gästerna gasen i botten. 1-0 kom logiskt i slutet av halvleken och lika logiskt kom 2-0 på straff strax efter pausvilan.

Därefter tilläts BoIS komma in i matchen och en del chanser skapades. Bland annat hade Robin Hofsö ett bra läge men gästernas målvakt visade sig på styva linan.

Istället kunde Östersund punktera tillställningen genom att göra 3-0 i slutet av matchen.

Efter matchen ska Östersunds spelarbuss ha utsatts för stenkastning när laget var på väg till spelarhotellet. Några anmälningar, vare sig gällande stenkastningen eller de eventuella rasistiska tillropen, har inte kommit polisen tillhanda när Landskrona Direkt pratar med dom på måndagsförmiddagen.

Nästa match för BoIS är mot Mjällby på lördag. Matchstart 13.00. Även denna match ingår i Svenska Cupen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser