Annons

Krya på dig Alex!

Med fingret i luften efter målgång signalerade Alexander Köll att han var nöjd med sitt åk i super-G vid VM i Åre 2019.  I år blir det inget VM för fartfantomen från Landskrona. En skada sätter stopp.
Bild: Från SVT:s sändning.

Idag inleds världsmästerskapen i alpin skidsport i italienska Cortina d’Ampezzo, Igår kväll kom det tråkiga men nödvändiga beslutet att Alexander Köll, från Landskrona Ski Club inte kommer att åka vare sig störtloppet eller super-G.
– För säsongen 2020/21 var VM i Cortina självklart det stora målet men jag måste tyvärr lämna återbud på grund av min skada, lät Alex Köll meddela via sin Facebooksida på söndagskvällen.

Annons
 

Den svensk/österrikiske störtloppsåkare var annars i sitt livs form under försäsongen och levererade tider i paritet med åkarna i den första startgruppen.
– Innan kraschen i träningsåket i Val d´Isere hade jag grymt bra tider. Jag åkte in i skyddsnätet i över hundra blås och fick en rejäl smäll i ansiktet av mitt eget knä. När jag väl kom till stillastående konstaterade jag att jag hade slagit ut tre framtänder. Efter att akut ha fixat tänderna gjorde vi de tester man ska för att kolla en eventuell huvudskada, eller hjärnskakning. De gav att det var lugnt att köra. Jag testade att köra både Val D´Isere och Val Gardena men det funkade inte som det skulle. Kroppen kändes kass och närmare jul konstaterades att jag hade fått en nackskada/ whiplash av kraschen, berättar han.

Efter en paus men rehabträning var han tillbaka på startlinjen till Kitzbühell. Dock var det något i kroppen som fortfarande inte stämde. Han hade dessutom svårt att fokusera när loppen gick över en minut.
– Det luriga är att jag inte känner något i vila och utan bara när det är maximal träning eller tävling. Men det går inte att åka störtlopp på denna nivå om inte man kan hantera maxfart och maxbelastning.

Alex Köll är trots motgångarna förhoppningsfull. Stödet från landslagsledningen, läkare och sponsorer känner han av.
– Säsongen är fortfarande inte slut och dessutom är det OS om typ 365 dagar, avslutar han. ⠀

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser