Annons
Fredagen den 17:e september
Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Residensfotografer presenterar sin bild av Landskrona

Sedan 2014 har Landskrona Foto bjudit in fotografer som är i början av sina karriärer för att skapa projekt som relaterar till Landskrona. I utomhusutställningen får vi se fyra fotografers arbete från deras residensperioder i Landskrona.
– I utställningen presenteras legendariska storheter som Tycho Brahe och Selma Lagerlöf, upptäckten av ett skeppsvrak i Öresund, men även en personlig berättelse om kärlek och förlust, säger Jenny Nordquist, konstnärlig ledare för Landskrona Foto.

Mellan den 1 februari och den 29 april kan Landskronaborna ta del av fyra av Landskrona Fotos tidigare residensfotografers arbete som de skapade medan de var i Landskrona. Verken finns till beskådan på ett flertal platser i staden, bland annat på Järnvägsgatans gågata.

Annons
 

Sedan 2014 har Landskrona Foto bjudit in fotografer och andra linsbaserade konstnärer och som är i början av sina karriärer, att skapa fotografiska projekt som relaterar till Landskrona. Varje residensperiod, som sträcker sig över sex veckor, har cirka 100 sökande från hela världen.

De som nu ställs ut i Landskrona är Anastasia Mityukova (Schweiz/Ryssland), Karolina Gembara (Polen), Manuel Castillo Jimenez  (Chile) och Marta Bogdanska (Polen).

Med Landskrona Fotos residensprogram ges fotografen/konstnären möjligheter att berika sin karriär genom att utveckla nytt konstnärligt arbete långt ifrån sitt dagliga liv. Samtidigt skapas förutsättningar att låta en utomståendes syn på Landskrona berika staden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser