Han föreslås sätta färg på BoIS

Anders Ekbladh föreslås bli ny ordförande i Landskrona BoIS.
Anders Ekbladh föreslås bli ny ordförande i Landskrona BoIS.

Efter att BoIS på tisdagen gick ut med att sittande ordförande Urban Jansson hoppar av sitt uppdrag efter tre år presenterade föreningens valberedning på onsdagen sitt förslag till ny ordförande. Det är  Anders Ekbladh, VD för Ekbladhs Måleri, som kommer att föreslås till ordförande på årsmötet den 3 mars.

Det var inget svårt beslut att nominera Anders Ekbladh till ordförandeposten.
– Vi i valberedningen hade några namn som vi jobbade med men kom snart fram till att Anders Ekbladh var vårt alternativ. Vi pratade med honom som i sin tur diskuterade med sin familj och sitt nätverk och därefter tackade han ja, säger Per Eriksson, sammankallande i Landskrona BoIS valberedning.

Efter det tumultartade årsmötet inför 2018 har den nuvarande styrelsen med Urban Jansson som ordförande sakta men säkert stabiliserat föreningen. Det betyder dock inte att Anders Ekbladh kommer till dukat bord.
– Beträffande fotbollen och arvet så har styrelsen lyckats bra. Närmast väntar en stor utmaning i att engagera BoIS i mer än fotbollen. Det handlar om att utveckla hela idrottsplatsområdet. I detta kommunala arbete så har BoIS en stor uppgift att fylla och vi är övertygade om att Anders Ekbladh är rätt man till jobbet.

Övriga styrelseledamöter som står för omval är Göran Green, Lennart Neander samt Mats Ekeroth.
– Vi vill vara transparenta och kommer därför att berätta om valen när årsmötet närmar sig, avslutar Per Eriksson.

Läs mer: BoIS letar ny ordförande

Till arkivet