Annons

Förbjud drönare över privat egendom föreslår S

Drönarflygning bör införas i de lokala ordningsföreskrifterna anser Socialdemokraterna i Landskrona.

Socialdemokraterna har tittat på de lokala ordningsföreskrifterna som nu är ute på remiss och hittat ett par saker man vill föra in i regelverket. Främst rör det fenomen som inte var så vanliga för tio år sedan då ordningsföreskrifterna senast var på agendan –  fatbikes och drönare.

Annons
 

Från och med årsskiftet gäller nya regler för drönare. Reglerna är gemensamma inom hela EU och gäller inte drönare som flyger inomhus. Socialdemokraterna vill trots EU-reglerna införa en punkt om drönare i de lokala ordningsföreskrifterna.
– Vi föreslår att det inte ska vara tillåtet att flyga drönare över någons privata egendom, eftersom vi anser att det är integritetskränkande. Dessutom kan vi föreslå bestämmelser som förbjuder flygning. Lagen om kränkande fotografering kan bli aktuell om du avsiktligt fotograferar människor i deras bostäder, utan att de är medvetna om det, säger kommunalråd Fatmir Azemi (S)

En uppsjö av elektriska fordon har under året dykt upp på gator och trottoarer.
– Vi föreslår även förbud mot att köra med fatbikes i hög hastighet där stora samlingar människor finns, exempelvis stränder, skolgårdar, trottoar, gågatan, etcetera. Vi vill även påpeka vilka otroliga risker det kan finnas att köra en sådan fatbike i hög hastighet i folksamlingar.

Tiggeriförbud
Något som ligger till grund för att kommunpolitikerna nu väljer att göra en översyn av de lokala ordningsföreskrifterna är möjligheten att se över om Landskrona kan följa i Vellinges  fotspår och införa ett tiggeriförbud. I ämnet föreslår S att polistillstånd krävs vid insamling av pengar.
– Vi vill föra in skrivningen, ”Polismyndighetens tillstånd krävs för insamling av pengar i bössor eller liknande om insamlingen inte utgör led i en tillståndspliktig allmän sammankomst eller offentlig tillställning”, säger Fatmir Azemi.

Avslutningsvis vill S införa rastningsförbud av hundar på Östervångsplan i Landskrona (Stationsområdet).

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser