Andreas Murbeck klar för BoIS

Det var mungiporna påå på BoIS kansli på fredagen då Andreas Murbeck (till höger) skrev på ett tvåårskontrakt med klubben. Allt under överseende av BoIS assisterande tränare Max Mölder.
Det var mungiporna upp på BoIS kansli på fredagen då Andreas Murbeck (till höger) skrev på ett tvåårskontrakt med klubben. Allt under överseende av BoIS assisterande tränare Max Mölder.

På fredagen föll den sista pusselbiten på plats i det lagbygge som BoIS tränare Billy Magnusson har att jobba med i Superettan 2021. Det är försvarsspelaren Andreas Murbeck som skrivit på ett tvåårskontrakt med BoIS.

BoIS håller fast vid sin princip att engagera spelare med lokal eller regional anknytning. Andreas Murbeck är från Furulund men har spelat i ungdomslag i såväl Malmö FF som BoIS. Hans signatur innebär att det blir en stenhård konkurrens om mittbacksplatserna i BoIS.
– I och med Philip Anderssons skada så gjorde vi en utvärdering i klubben och kom fram till att vi behöver en rutinerad mittback. När ”Phille” är tillbaka så blir den stenhårda konkurrensen ännu hårdare. Jag känner att vi har bra på fötterna, säger Billy Magnusson.

Andreas Murbeck är 22 år och har spelat i BoIS U17- och U19-lag innan han lämnade som 16-åring.
– Andreas är så väl bra på fötterna som på huvudet. Han är också en bra duellspelare. Dessutom är han en bra ledare, analyserar BoIS-tränaren.

Till arkivet