Annons

Två månaders sommarfest ersätter karnevalen

Timbuktu på Rådhustorget 2009. Ingen hade haft något emot om han hade kommit igen när det vankas sommarfest i Landskrona.

Det är nu klart att det inte blir någon karneval 2021. Istället satsar Landskrona stad på en sommarfest som kommer att vara i cirka två månader. Den kommer att sträcka sig från Rådhustorget via Kasernplan och Konsthallen till Lagunen.

Annons
 

Vis av erfarenhet kommer kommunen själv att stå som arrangör för sommarens fest som ännu inte fått något namn. Anledningarna är två.
– Först och främst så vill vi, visa av erfarenhet, behålla greppet om festligheterna. Dessutom ska det vara lätt att anpassa allt i och med att vi inte vet hur situationen med Corona kommer att se ut. Vi måste vara flexibla, säger Anna Classon, tillväxt- och kommunikationschef på Landskrona stad.

Tanken är att festen ska börja i mitten av juni.
– Allting är i sin linda ännu så inget är spikat. Vi siktar dock på starten av Fotbolls-EM. Det hade ju varit fantastiskt kul att se Sverige på storbildsskärm. Sedan vill vi köra festen till mitten av augusti, säger Anna Classon.

Än så länge är allt på planeringsstadiet. Klart är dock att staden vill ha en lokal prägel.
– Vi vill i mesta möjliga mån engagera närings- och föreningslivet i Landskrona. Några sponsorer som på karnevalen är ju svårt att få till men ett brett samarbete vill vi ha, säger Anna Classon och ger ett exempel.
– Vi ser ju gärna att vi kan engagera stadens krögare. Funderingar finns på ett gemensamt alkoholtillstånd på Rådhustorget.

Klart är att Lock Stock & Barrel kommer att driva en sommarrestaurang på Lagunen även i år.
– Det var länge sedan de ansökte om att arrendera marken och vad jag vet så har dom fått tummen upp, informerar tillväxt- och kommunikationschefen.

Även på scener ska det vara mycket lokalt.
– Någon eller några större akter kan ju bli aktuella. Men vi vill även ha en bred lokal inriktning. Det ska vara en regional prägel på sommarfesten.

Några avstängningar av gator som under karnevalen lär knappast bli aktuellt under de två månaderna som sommarfesten pågår. Det är också oklart om det kommer att bli tal om något tivoli eller marknadsknallar.
– Vi har fått många signaler på att karnevalen är något som varit. Men om det blir tivoli och knallar har vi inte tittat på ännu. Och något karnevalståg blir det inte. Men det hade kanske varit kul med sambatakter på stranden. Halvmånen är ju lite av vårt Copacabana, säger Anna Classon och skrattar.

Av naturliga skäl är inga band bokade då ingen vet hur det blir med restriktioner och liknande. Anna Classon tar dock gärna emot tips om vad Landskronaborna vill se och uppleva.
– Vi har ju den budgeten som vi har, tre miljoner kronor, och den ska räcka till hela kalaset. Men har någon några funderingar på underhållning eller något annat för den delen så tar vi gärna emot synpunkter, avslutar Anna Classon.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser