Annons
Fredagen den 21:e januari
2.2°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Första passet avklarat

På måndagen körde BoIS A-trupp sitt första träningspass för säsongen.
Foto: Nisse Nilsson

Årets första träningspass för BoIS genomfördes på måndagen. Förutom A-truppen så visade två spelare, Andreas Murbeck och Viktor Ekblom, upp sig. Om det blir kontraktsskrivning får framtiden utvisa. De båda kommer att träna med laget även på tisdagen.

Annons
 

Truppen samlades på IP strax efter klockan 16.
– Vi hade en kort genomgång hur läget ser ut innan vi körde igång med ett träningspass på konstgräsplanen klockan 16.30. Det blev först uppvärmning och sedan spelövningar innan vi körde elva mot elva den sista kvarten, säger tränare Billy Magnusson.

I vanliga fall brukar träningssäsongen börja med en så kallad jojo-test där spelarnas status kontrolleras. Så blev dock inte fallet i år.
– Vi körde stenhårt fram till Lucia och därefter fick truppen ledigt. Normalt brukar spelarna få individuella träningsprogram som de kör under uppehållet men så gjorde vi inte i år. De fick lägga upp allt själv och det har dom gjort bra, säger Billy Magnusson.
– Philip Andersson tränade på egen hand och Filip Olsson är hemma och är sjuk. Han är dock tillbaka nästa vecka.

Gällande provspelarna så ser det lite olika ut.
– Mittbacken Andreas Murbeck vet vi vad han går för. Han behöver inte visa upp något. Vi har haft full koll på honom i Ljungskile där han spelade förra säsongen. Han är mest här för att känna av läget och snacka lite. Han tränar med oss idag, tisdag, också. Sedan får vi se var det landar. Beträffande Viktor Ekblom, som spelade i Österlen förra året, så kommer han att träna med oss veckan ut som det ser ut just nu.

Skulle det bli tal om kontraktsskrivning så ligger det helt i BoIS linje. Andreas Murbeck är 22 år och har spelat i BoIS U17- och U19-lag innan han lämnade som 16-åring. Även Viktor Ekblom är 22 år och bor i Simrishamn och han har spelat i Österlen, vilka tränas av Agim Sopi, som tog upp BoIS till Superettan senast det begav sig. Anfallaren tränade med BoIS i februari förra året och gjorde ett mål mot danska Hvidovre i en träningsmatch.

Vem BoIS ska möta i premiären presenteras senare i januari. Då hoppas Billy Magnusson även få besked om derbyt mot HIF.
– Jag hoppas att de lägger båda matcherna mot HIF efter uppehållet under fotbolls-EM. Då skulle dessa spelas i slutet av juli och fram till dess hoppas vi alla att vi ska kunna bjuda på fotboll inför fullsatta läktare, avslutar Billy Magnusson.

Mittbacken Andreas Murbeck spelade i Ljungskile förra året. Kanske blir det spel i den randiga tröjan 2021.
Foto: Nisse Nilsson

Även anfallaren Viktor Ekblom visade upp sig på årets första träningspass.
Foto: Nisse Nilsson

Med på träningen var även BoIS nya målvakt, Svante Hildeman.
Foto: Nisse Nilsson

Billy Magnusson är nöjd över hur spelarna skött den individuella träningen under uppehållet.
Foto: Nisse Nilsson

Max Mölder vakar över tisdagens träning.
Foto: Nisse Nilsson

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser