Laddningen inför Superettan kan börja

Amir Jakirlic, Max Mölder och Billy Magnusson. Så ser tränartrojkan ut som ska se till att BoIS är fullt laddade inför premiären i Superettan den 10-11 april. Foto: Tobias Celedon
Amir Jakirlic, Max Mölder och Billy Magnusson. Så ser tränartrojkan ut som ska se till att BoIS är fullt laddade inför premiären i Superettan den 10-11 april.
Foto: Tobias Celedon

På måndag klockan 16.30 samlar BoIS tränare Billy Magnusson och hans tränarkollegor den randiga truppen inför kommande säsong. Fram till premiären som äger dum den 10-11 april har BoIS såväl tränings- som cupmatcher inskrivna i programmet. Något läger blir det dock inte i år.

Träningsmatcherna inför årets Superetta är spikade. Först på programmet står en bortamatch mot Mjällby den 30 januari. Fram till dess kör BoIS sex pass fem dagar i veckan.
På torsdagen skrev vi om att Philip Anderssons knäskada håller honom borta från träningen. I övrigt ser det bra ut inför träningsstarten.
– Om ingen får covid fram till måndag så är hela truppen tillgänglig, förutom Philip, säger Billy Magnusson och gläds extra åt att målvakten Amr Kadourra är tillbaka i full träning.
– Han skadade ju sig under försäsongen förra året och han är naturligtvis jättesugen.

Beträffande träningsmatcherna så är Billy Magnusson mycket nöjd med motståndet.
– Man kan dela upp försäsongen i två pass. Före och efter cupmatcherna. Innan den första cupmatchen som spelas mot Östersund den 21 februari så har vi två matcher mot allsvenskt motstånd, Mjällby och Kalmar FF. Vi ska även möta den danska division 2-klubben B93 innan cupmatcherna, säger Billy Magnusson.

Därefter väntar minst tre drabbningar i Svenska Cupen mot Östersund, Mjällby och Akropolis IF.
– Det kan ju bli fler cupmatcher efter det. Men det är ju ett angenämt problem att jobba med om så blir fallet, säger tränaren och skrattar.

Annars står ytterligare tre träningsmatcher på programmet. För motståndet i dessa står Halmstad BK, Eskilsminne och Österlen FF.
Något träningsläger blir det dock inte, varken utomlands eller inom landets gränser.
– Nej, vi hoppar över det i år. Anledningarna är två. Dels covid och dels vår skrala ekonomi, säger Billy Magnusson.

Den randiga truppen är näst intill klar. Återstår bara en spjutspets. Den före detta BoISaren Erik Pärsson är ett namn som figurerat.
– Han är intressant men vi får se var vi landar. I den bästa av världar hade vi haft klart med en ny anfallare till måndag men så blir nog inte fallet. Men med tanke på var vi är rent tidsmässigt så är jag inte orolig det minsta, säger Billy Magnusson.

Inför säsongen har Billy Magnusson och hans assisterande tränare Max Mölder fått hjälp.
– Det är Amir Jakirlic som kommer att finnas vid vår sida. Han är också assisterande tränare. Hans ansvar ligger mycket på att analysera spelare och vara kopplingen till de yngre spelarna i BoIS. Det är en perfekt roll för honom då han var ansvarig för BoIS U19 förra säsongen.

Som det ser ut idag så kommer premiären av Superettan att spelas den 10-11 april. Vem BoIS kommer att möta är dock inte spikat.
– Programmet ska sättas nu i januari. Men allt som beslutas nu sker med reservation. Ingen vet ju hur smittläget i landet ser ut under våren. Vi hoppas dock att vaccineringen ska komma igång samtidigt som allt fler följer restriktionerna. Skulle så ske så kommer smittspridningen att minska och sakta men säkert kan vi återgå till det normala. Vi har en mycket spännande säsong att se fram emot, avslutar Billy Magnusson.

Till arkivet