Billy och Max lägger grunden för Superettan 2021

BoIS-tränarna Billy Magnusson och Max Mölder planerar för fullt inför Superettan 2021. Foto: Amir jakirlic
BoIS-tränarna Billy Magnusson och Max Mölder planerar för fullt inför Superettan 2021.
Foto: Amir Jakirlic

Efter BoIS segermatch i söndag umgicks truppen ett dygn i Båstad för att landa efter en lång och annorlunda säsong. Därefter gick spelarna på ledighet över helgerna. För tränarna Billy Magnusson och Max Mölder är det dock allt annat än semester. Nu ska truppen inför nästa säsong spikas, träningsmatcher bokas och mycket annat. Så mycket som möjligt ska vara klart till den 11 januari då det är dags att köra igång säsong 2021.

Landskrona Direkt får tag på Billy Magnusson mellan två möten på torsdagsmorgonen.
– Jag har haft två möten nu och i kalendern är tre till inskrivna idag. Dessutom ringer telefonen oavbrutet. Det är full rulle nu, säger Billy Magnusson som dock har ett leende på läpparna.
– Tänk om vi inte avancerat till Superettan. Då hade det inte varit lika kul och prata om förlängda spelarkontrakt och planera inför 2021.

Prioritet ett just nu är att diskutera med de spelare vars kontrakt går ut vid årsskiftet. Det rör sig om målvakterna Philip Mårtensson och Carl Lindell samt utespelarna Alexander Tkacz, Sumar Almadjed, Måns Ekvall och William Kvist.
– Det blev ju offentligt igår att Patrick Nwadike lämnar BoIS för allsvenska Sirius. Beträffande de andra så kan jag bara säga att vi pratar med alla vars kontrakt går ut. Målet är att de som blir kvar ska vara klara innan vi drar igång träningen igen efter nyår.

Det första nyförvärvet är klart. Det är den 24-årige mittfältaren Filip Ottosson som kommer från Eskilsminne som skrivit på ett tvåårskontrakt. Billy Magnusson avslöjar vad som just nu står högst upp på önskelistan.
– Mitt största fokus ligger just nu på att få hit en forward, säger Billy Magnusson.
En sådan är den före detta BoISaren Erik Pärsson vars kontrakt med Mjällby går ut. Och visst finns det intresse för den gänglige anfallaren. Det var HD-sporten först ut att avslöja.
– Det är ingen hemlighet att vi har kontakt. Det har vi haft hela tiden. Men det är klart att vi är intresserade. Vi har dock inte haft några förhandlingar om kontrakt, säger tränaren.
– Jag vill betona att vi arbetar kontinuerligt som vi gjort tidigare. Det är klart att vi kommer att få en större ekonomisk omsättning i Superettan men klubben har det fortfarande mycket tufft ekonomiskt. Vi kommer inte att sväva ut, lovar tränaren.

Första träningsmatchen mot Mjällby
Den 11 januari ska alla spelare med kontrakt ansluta på IP för att börja uppladdningen inför 2021.
– I vanliga fall hade målet varit att ha en spikad trupp redan då. Men eftersom den gångna säsongen varit en månad längre än tidigare så har vi fått prioritera annorlunda.

Knappt tre veckor efter första samlingen väntar första träningsmatchen.
– Vi möter Mjällby på bortaplan den 30 januari, avslöjar Billy Magnusson.
I övrigt är han tystlåten.
– Jag kommer att släppa alla matcher så fort det är klart. Vi har ju även tre cupmatcher som ska avgöras i vår.

Avslutningsvis frågar vi Billy Magnusson hur det kändes att mötas av fansen på Idrottsplatsen vid 3-tiden natten mot måndag.
– Det var en helt fantastisk känsla. Vi visste att några skulle vara på plats för att fira oss men detta var något mycket speciellt. Jag uppskattar att det var cirka 70 fans på plats med bengaler, dans och hejarop. Det kommer varken jag eller spelarna att glömma, avslutar Billy Magnusson.

Till arkivet