Annons

Gyllene läge för BoIS inför sista kvalmatchen

Linus Olsson gjorde matchens första mål när BoIS slog Dalkurd med 2-0 på onsdagen.
Foto: Nisse Nilsson

BoIS har skaffat sig ett utmärkt läge inför den andra kvalmatchen till Superettan. De randiga vann hemmamatchen mot Dalkurd med 2-0 på onsdagskvällen. Målen gjordes av Linus Olsson och Oscar Petersson.  

Annons
 

Det var en kvalmatch som hade det mesta utom möjligtvis skönlir när BoIS tog emot Dalkurd på IP på onsdagskvällen. Men det kan ju kvitta. Dalkurd började bäst men efter hand kom BoIS allt mer in i matchen. Det var också BoIS som hade det första vassa avslutet men Kevin Jensens skott i minut 6 räddades av Filip Anger i Dalkurds mål. 

Trots att gästerna hade mest boll så var det BoIS som skapade chanser. I den 24 minuten fixade Oscar Petersson en vänsterhörna som förvaltades perfekt av Jonathan Asp. Med precision hittade han Linus Olssons skalle och 1-0 var ett faktum.

Nästa gång det blev riktigt dramatiskt var efter en dryg halvtimme. Först blockerade Linus Olsson ett skott och bollen träffade armen. Han hade den dock in till kroppen och domare Per Melin valde att inte blåsa straff. Rätt domslut tyckte Linus Olsson medan motståndarna tyckte att straffen var solklar.

Minuten efter kom bortalagets bästa chans i matchen. Det var Philip Mårtensson som tappade ett enkelt inlägg varpå kaos uppstod. BoIS kom undan med blotta förskräckelsen med ett par hål i luften, någon snedspark och en stolpträff. Även i slutet av halvleken missbedömde Philip Mårtensson en boll men av chansen blev det intet. 

Andra halvlek var bara drygt fem minuten gammal när BoIS gjorde 2-0. Sist på bollen var Oskar Petersson som placerade den i mål efter fint spel av Jonathan Asp och Alexander Tkacz. 

Den som trodde att BoIS skulle lägga sig på försvar och köra på kontring efter tvåan trodde fel. Tempot sjönk dock och kvalitén på spelet var inte den bästa. Men BoIS förvaltade tiden väl och tillät inte Dalkurd att trycka på. Känslan var att BoIS var klart närmare 3-0 än att Dalkurd skulle reducera. 
– Ja, jag är mycket nöjd med killarnas insatts idag. Det var tungt på planen men de gjorde sitt jobb, säger BoIS tränare Billy Magnusson efter matchen. 
– Det gläder mig att vi fick till det spel som vi ville ha. Vi följde våra planer.

Billy Magnusson är väl medveten om att kvalet bara är halvvägs. Men devisen att det är bättre att ha 2-0 än 0-2, eller 1-1 som de randiga hade efter 90 minuter mot Öster för ett år sed, håller han fast vid. Och någon defensiv inställning kommer de randiga inte att ha när det är dags för returen på söndag. 
– Vi ska njuta ikväll. Sen ska vi börja ladda. Vi ska bara hålla igång och sedan åker vi upp på lördag. När det sedan är dags för match på Studenternas klockan 15 på söndag så ska vi göra det vi är bra på. Vi ska ut och ha roligt och spela sådan fotboll som vi är bra på.  

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser