Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

BoIS laddar för kval

Billy Magnusson och Max Mölder har gjort allt för att BoIS ska ta sig till Superettan nästa år.
Foto: Nisse Nilsson

Det är oerhört mycket som står på spel när nu BoIS ska spela två kvalmatcher till Superettan. Första matchen spelas på onsdagskvällen då Dalkurd från Uppsala gästar IP. Returmatchen spelas i Uppsala på söndag.

Annons
 

För andra året i rad hamnade BoIS på en andraplats i division ett södra vilket innebär kval till Superettan. För ett år sedan föll BoIS på mållinjen efter ett spännande kval mot Öster. Men i år så är det Dalkurd från Uppsala som är motståndare.

Förutom det självklara, att BoIS hör hemma i elitfotbollen, så står det oerhört mycket på spel. Inte minst ekonomiskt.
– Eftersom vi inte har en susning om hur det blir med publik nästa år så är det inte lönt att sia om detta. Men om man tittar på de ersättningar som lagen som spelar i Superettan får jämfört med de som spelar i division ett så rör det sig om miljontals kronor per säsong. Därför är det naturligtvis ett oerhört viktigt kval, säger BoIS klubbchef Michel Ekberg.

För att miljonerna ska bli verklighet krävs att BoIS gör två bra matcher mot Dalkurd. Förberedelserna har varit minutiösa.
– Vi har naturligtvis studerat våra motståndare noggrant men det som vi verkligen har lagt vår kraft på är att killarna ska följa den plan vi lägger upp och att de har roligt. Vi har inget att vara rädda för, säger BoIS tränare Billy Magnusson åtta timmar innan avspark.
– Jag tror att båda lagen vill sätta sin prägel på matchen.

Startelvan har varit klar sedan i måndags, allt för att spelarna ska kunna förbereda sig optimalt.
– Vi har allt klart för oss. Men vilka som spelar blir inte officiellt förrän en timme innan match.

Klart är dock att Philip Andersson, Patrick Nwadike, William Kvist och Luka Petrovic missar den första matchen.
– Så är det men resten av truppen har bevisat att de kan prestera på topp. Jag är inte orolig, säger Billy Magnusson.

Även motståndarna är väl förberedda.
– De kom redan i måndags och körde sitt första pass här nere på tisdagsmorgonen. Så de lämnar inte heller något åt slumpen. Det är ett spelskickligt lag. Men de får spela hur de vill. Vi går ut och kör.

Glöm inte att köpa minst en fiktiv biljett till dagens match. Det gör du genom att swisha 25 kronor per biljett till 123 2200 152.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser