BoIS vann sista seriematchen

BoIS firar 1-0. Foto: Nisse Nilsson
Måns Ekvall höll sig framme på Niklas Nielsens frispark och gjorde 1-0.
Foto: Nisse Nilsson

Det märktes tydligt och klart att årets sista seriematch för BoIS i söderettan var betydelselös. Gästande Motala var redan på klar nedflyttningsplats och BoIS var klara för kval. Matchen som mer påminde om ett skapligt träningspass vanns av BoIS med 2-0.

Matchen började i moll då Kevin Jensen skadade knäet så allvarligt att han tvingades byta. Därefter var det BoIS för hela slanten. Men någon nerv infann sig inte. Spelarna gjorde sitt jobb. I slutet av första halvlek slog Niklas Nielsen en frispark vars retur slogs i mål av Måns Ekvall som för dagen var utsedd till kapten.

I andra halvlek lyfte sig gästerna en aning men något snack om vem som skulle vinna matchen var det aldrig. Och med knappt fem minuter kvar av ordinarie matchtid kunde William Kvist placera in 2-0 vilket också blev slutresultatet.

Det stora frågan är om Kevin Jensens skada är så allvarlig att han missar kvalmatcherna som BoIS har framför sig. Den första spelas på IP den 9 december och returen avgörs på bortaplan den 13 december. Vem som blir BoIS motståndare avgörs med största sannolikhet den 5 december då sista omgången av Superettan spelas. 

BoIS firar 1-0.
Foto: Nisse Nilsson
Till arkivet