Annons

IF Lejonet bygger vidare

IF Lejonet har till nästa säsong lag från hockeyskolans upp till J20.

En orolig tid hindrar inte Landskronas ishockeyförening, IF Lejonet, att bygga för framtiden.
Nyligen har hockeyklubben fattat beslut att starta upp ett J-20 lag till kommande säsong.

Annons
 

Trots en ovisshet om vad som ska ske med idrottsplatsområdet och en ständig kamp för träningstider så väljer IF Lejonet att ta nästa steg i sin utstakade väg att låta föreningen växa.
– Om det så innebär att vi måste hyra in oss i hallar utanför Landskrona för att spela hemmamatcher så väljer vi nu att utvidga vår verksamhet, säger Mattias Pålsson, ungdomsansvarig i föreningen som därmed kan glädja sig åt att det då kommer att finns lag representerade från hockeyskolan och upp till äldre juniorer.

I fjol tillkom J18 och det får därmed ses som ett naturligt steg i att bygga vidare med ytterligare ett juniorlag.

– Detta är oerhört glädjande. Det är en pusselbit i den strategiska femårsplan som vi presenterade för fyra år sedan. Ett representationslag är i horisonten och om detta skall kunna bli verklighet måste laget byggas på spelare fostrade i IF Lejonet, poängterar Mattias Pålsson.

Med siktet inställt på ett A-lag
– Vi är i första hand en breddförening för barn och ungdomar i vår region och vår identitet som plantskola för duktiga hockeyspelare är något vi är stolta över och så kommer det fortsätta att vara även om vi såklart ser framtiden an med ett troligt kommande representationslag.  

För Lejonet finns det en del saker som måste på plats redan inför kommande säsong och den mest kritiska punkten just nu är istider.

I Landskrona finns det två konståkningsföreningar, en ishockeyförening, allmänhetens åkning och skolor med flera som skall dela på en enda fungerande isyta.

– Vi har inte utrymme istidsmässigt idag för att bedriva J20 verksamhet eller individuell träning i den utsträckning vi önskar. Vi har slagit ihop ett antal träningsgrupper för att få det att brukligt fungera och till kommande säsong kan det vara aktuellt att lägga hemmamatcher i andra ishallar än i Landskrona för våra lag. Vi vet att Landskrona Stad just nu arbetar intensivt med att hitta en avlastande isyta i en annan fastighet och vi har stora förhoppningar på att staden och dess teknik- och fritidsnämnd kan ha detta på plats innan nästa säsong drar igång, hoppas Mattias Pålsson

För tillfället är allt hockeyspelande i barn- och ungdomsserierna pausat och det är endast träning för de födda 2005 och yngre som bedrivs.
– Vi följer utvecklingen noga och vi pausade vår juniorlagsverksamhet den 21 oktober till följd av ett bekräftat fall och därefter, den 27 oktober infördes lokala allmänna råd från regionen och folkhälsomyndigheten om att personer födda 2004 och tidigare inte skall genomföra gemensamma träningsaktiviteter. Det är väldigt tråkigt men hälsan går före idrottandet och även om vi har många hockeylängtande ungdomar som fått en paus till minst 13 december så vi ser med tillförsikt fram emot vad som komma skall när väl viruset släppt sitt grepp om oss alla, avslutar Mattias Pålsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser