Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Klart med damtränare i BoIS

Daniel Stålhammar från styrelsen i BoIS hälsar Richard Persson välkommen till klubben som ny damtränare.

BoIS har ett långsiktigt mål att ha ett damlag i elitfotbollen. Därför har man nu startat upp damverksamhet, något man inte haft sedan 1970-talet. Och den som ska leda damerna från start är Richard Persson. Och om Coronaläget släpper sitt grepp så kommer BoIS damer att spela derby mot HIF nästa säsong.

Annons
 

 Den nye tränaren hoppas kunna börja träna redan efter nyår.
– Det var meningen att vi skulle köra igång redan i december men med tanke på coronaläget så lär vi få avvakta till januari. Vill sig allt väl så kör vi några träningsmatcher i februari. Vi har redan fått förfrågningar, säger Richard Persson.

Men för att spela så måste man ju ha spelare.
– Det stämmer. Vår målsättning är att ha en trupp på 18 utespelare och 2 målvakter. Vi har en del krokar ute redan och ska kontakta några som är intressanta. Sedan får alla som är intresserade gärna höra av sig till klubben. Det är klubbchefen Michel Ekberg som man ska kontakta.

Någon oro för att han inte ska få ihop en trupp finns inte.
– Det hade varit perfekt om vi fått ihop 20 utespelare. Men 18 är målet. Och med tanke på det intresse som verkar finnas så lär det inte bli problem.

Om allt går som BoIS och Richard Persson vill så spelar BoIS damlag i division 4 till våren.
– Vi har redan blivit tilldelade en plats i division fyra och kommer bland annat att möta HIF. Det blir en höjdare, säger Richard Persson och skrattar.

Läs mer om Richard Persson på BoIS hemsida.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser