Jonni gör det igen

Flitens lampa lyser ständigt vid Jonni Ekdahls arbetsbord. Foto: Hjördis Thelander.
Flitens lampa lyser ständigt vid Jonni Ekdahls arbetsbord.
Foto: Hjördis Thelander.

Det lokala konstlivet i Landskrona har sällan varit mer mångfacetterat. Allvar, beslutsamhet, vardagsrealism blandas friskt med lekfullhet, spontanitet och drömvärldar av surrealism. Till den senare skaran hör absolut Jonni Ekdahl, just nu aktuell med ett verk i Brooklyn, New York.

Landskrona Direkt har vid flera tillfällen berättat om den färgblinde konstnären, Jonni Ekdahls öden, äventyr och internationella framfart. Nu är han på gång igen. Sedan utställningen ”Landskronas Finaste” på Galleri Direkten i augusti, ”Konst på stan” i juli, tillsammans med fotograf Sayed Khatib och konstnären Hjördis Thelander och utställningen inför StödAuktionen för Landskrona Direkt i juni, har Jonni Ekdahl hunnit med att ställa ut både i Monaco och i Padua, Italien. På den senare platsen hänger han fortfarande – om än inte i egen hög person – en tavla finns på plats och i övrigt visas större delen av hans kollektion på en video i galleriet – QueenArt Gallery.

Och nu då? – Jonni vad gör du ?…för att citera rubriken från april förra året när han ställde ut på ArtExpo New York.

Den 28 november ställer Jonni Ekdahl ut en av sina målningar tillsammans med ett tiotal andra konstnärer i en konsert- och konstutställning, ”Sound Drops from a Brooklyn Exhibition”.
– Jag fick ett meddelande på Instagram i september, berättar Jonni Ekdahl.
– En känd pianist och kompositör, Margin Alexander, hade fastnat för en av mina bilder på Instagram och komponerat ett musikaliskt verk, inspirerat av min målning. Många av hans kompositioner är inspirerade av just olika målningar.

Margin Alexander är en känd och mycket välmeriterad pianist och kompositör som turnerat både i Europa och Nordamerika. Han har framträtt i bland andra Carnegie Hall, Symphony Hall, Opera America, MAMAC Museum of Nice, Zodiac Festival och IBLA Grand Prize för att nämna några.

Vid konserten i slutet av månaden kommer Margin Alexander att presentera varje konstnär och konstverk.
– Jag kände mig naturligtvis väldigt smickrad och glad, när han hörde av sig och att detta nu kommer att genomföras trots pandemin, säger Jonni Ekdahl.

– På grund av restriktionerna i New York får det högst vara 50 personer i konsertlokalen men musiken och konsten kan även avnjutas digitalt på nätet, avslutar konstnären och tipsar om var man kan köpa biljetter till det digitala eventet på följande sida:
https://www.eventbrite.com/e/sound-drops-from-a-brooklyn-exhibition-tickets-127638826165

Jonni Ekdahl ställer även i höst ut i New York.
Till arkivet